Küçük ben olsa küçük ben de nefret ederdi çevresindekilerden... Nefret değil belki bu bilmiyorum çaresizlik mi, sesini duyuramamak mı? Henüz ben de bilmiyorum minik. En ağırı ne biliyor musun? Ne kadar çabalarsan çabala, ne kadar uğraşırsan uğraş, ne kadar büyürsen büyü hep küşümseniceksin. Çünkü dar kafalı insanlar içerisindesin küçük. Üzülmene değmeyecek dar kafalılar hem de... Ağlama güzel kız... Sen okumana bak. Hoş okuman bile içten içe onları korkutuyor ya... Hatta okusan bile okuduğun görülmüyor. Sen yine anlatmaya çalıştıkça kelimelerin boşluğa uçuyor. Sonra susuyorsun. Neden susuyorsun deniyor? Bağırıyorsun, neden sinirleniyorsun, buna hakkın yok, sus deniliyor. Sustukça içine atıyorsun, bağırdıkça haklı olsan bile haksız oluyorsun. Onlar bağırıyor Sen de kendini savunuyorsun değil mi? Bunca zamandır duyuramadığın sesin öyle çıkıyor çünkü... Onu da anlamıyorlar. İnan küçük kız... Seni hiçbir zaman anlamayacaklar. Boşuna uğraşmaktan vazgeç artık. Ben sana sarılırım, hatta en iyi de ben anlarım seni. Boşuna kendini onlara anlatarak hırpalamaya çalışma. Kırılırsın minik... Kalbin artık dayanamıyor. Kimseyi de fazla sevme... Sev ama kimseye gösterme. Kimse senin o güzel kalbini hak etmiyor küçük.