Zeynep Sahra Aydın 'nın şüphesiz en bilinen kitabı, aynı zamanda seri olan #ayçöreği ' ni bilmeyen yoktur herhalde. Bir bilgi daha vereyim, mahalle kurgusu furyasını başlatan yazarın kendisidir. O kadar etkiledi ki nereye baksan görüyorsun. Ancak gerçek samimi bir ortam yaratır o kitaplarında. Ve benim takip ettiğim kadarıyla her yaşa uygun yazan nadir yazarlardandır.
#adigeprens geçen yıl çıktığında çerkeslerle ilgi bir şeyler yazdığını hemen anlamıştım. Ama genel olarak #gençkurgu ve #gençyetişkin yazan yazarın bir anda farklı yaş gruba girmesi beni hem heyecanlandırdı hem de şaşırttı. Sonra şans eseri fuarda tanıştık ve kitabı imzalı aldım ondan.
Bu kitabı bu kadar beklettiğime inanamıyorumama gerçekten keyfini çıkardım, 1 günde bitirdim. Punto pörfektotenk yu so maç Gülseren Alkan
Bizde torpil yok, konuyu başka yerden bakın, bu bir İNCELEMEDİR!
Ana Tür #aksiyon evet, doğru okudunuz. Zekice işlenmiş, ana temayı bozmayan #romantizm ve de ana karakter özelliğinden kaynaklı #suç da ekleyebiliriz. Eh kızımız Ayça bir #ajan bu arada. Burda mafyatik bir şeyler yok. Ama Bi hava var yani. Yazarın çerkesler hakkında epeyce araştırma yaptığını, destek aldığını düşünüyorum. Çok ortalarda görünen bir etnik köken değil, kapalı kutu gibiler. Bence okuyan çerkesler bu hikayeyi beğenmiştir. Çünkü kurguya sıkmadan akışı yakalayarak çokça bilgi işlemiş yazar.
Ayça karakteri birazcık oturmamış kişilikli biri ama Ap.tal değil. Ona verilen görev Çerkes liderinin suçu neyse kanıtları bulmak. Ama topluma girince iş değişiyor. Valla bende de değişirdim fav 2nci erkek karakterim oldu. Ayça'nın baba figürü den kaynaklı bir psikolojik durum olayı var. Ve bu onu arada bırakıyor. Bağlılık ve ihanet ama hangisine? Çerkes mi yoksa babasına mı? Çok mantıklı ve abartısız bu kısım çok iyi
Kitap sonuna doğru acayip şeyler oluyor. Valla böyle kaldım devam gelir diye umut ediyorum. Tek kitap olamaz yani bu.
Sonuç olarak yazar hakkını vermişbenden tam not aldıverdiğiniz paraya pişman olmayacaksınız, altına imzamı bile atarım! Hem de dehşet ve ibretle
Adige PrensZeynep Sahra · Ren Kitap · 2024230 okunma