Puan vermedi·150 syf.··Beğendi
···Okunma: 15 Mayıs 2025 13:56 Ölümü yaşamak,
geride kalanlara aktarılamayan bir deneyim,
belki de tek deneyim.
Türkiye’de oturma ve çalışma izni olmayan Gürcistan’da doğmuş balerin Tina’nın hayatı‘’Son Bakış’’.
Hikaye Tina’nın hayatının sona erdiği ölüm anı ile başlıyor ve o bu son anları yazarın muhteşem üslubu ile kaleme alınmış kocaman bir kitaba dönüşmüş.
Tina ülkesinde yaşadığı ekonomik zorluklardan kurtulmak için ailesinin tüm itirazlarına rağmen aşık olduğu adam ile yeni bir hayata başlamak üzere ülkesini terk ediyor.
Aşık olduğu adam İranlı şair Kaveh ile Tina’nın çıktığı bu yolculuk ve yeni umutlar Türkiye sınırında Kaveh’ in tutuklanması ile bir hayal kırıklığına dönüşüyor. Tina sınırdan tek başına geçiyor hiç tanımadığı bir ülkede yapayalnız kalıyor.
Kitap Tina’nın asfalt zeminde kanlar içinde yatarken dünyaya baktığı son birkaç dakika ile başlıyor ve geçmiş hesaplaşması, geldiği bu yabancı ülkede yaşadıkları, hayata tutunma çabası, yarım kalan aşkı, geride kalan ailesini yani tüm hayatını başa sarıyor.
Yazarın yalın bir dili var yazdıkları ise dolu dolu ve düşündürücü.
Kitap bittiğinde kalbime bir taş oturmuş gibiydi. Tina’nın hayatı beni çok etkiledi. Son zamanlarda okuduğum en güzel ve beni en etkileyen kitap olduğunu söylemeliyim.