2025 75. kitabı
Yazarın Hemşire kitabı oldukça keyifliydi. Fakat yazar bu kitabıyla çıtayı baya bir yükseltmiş. Sonuna kadar tahminler yaptım, acaba kim dedim ve bir noktada bu hikaye nereye gidiyor, sonunda ne çıkacak acaba diye sonuna bakmamak için direndim. Ana karakterimiz Sarah, mükemmellikten çok uzak. İnsan hayatı ile ilgili üst üste böyle hatalar yapabilir mi diye düşünüyoruz ve kendisine antipati duyuyoruz kitabın büyük çoğunluğunda. Ama bir yandan da onun bu kusurlu hali gerçekçi. Evet böyle insanlar var diye düşünüyoruz, özellikle günümüzde. Sarah sevmediği bir adamla evleniyor, ayrılmayı düşünürken çocuk sahibi olma fikrini de kabul ediyor. Kitabın dönüm noktası ise küçük bebeğin kaçırılması. Yazar o noktaya kadar bizi öyle güzel hazırlıyor ki şüpheliler bulmakta hiç zorlanmıyoruz. Peki acaba tahminler ne kadar tutacak? Kurgunun sonlarında, birbirini tamamlayan iki final olayı var. İlkinde büyük bir şok yaşayıp, hadi be dediğimi kabul ediyorum. İyi bir psikolojik gerilim ya da polisiye kitabında, sadece karakterler birbirini manipüle etmez, yazar da okuru manipüle eder biliyorsunuz. Kendi adıma güzelce tuzağa düştüm diyebilirim. Fakat sonda yaşanan ikinci olaydan emin olamadım. Tahmin edilebilir bir durumdu. Eğer yazar ilk sürprizle konuyu toparlasa daha mı iyi olurdu yoksa eksiklik hisseder miydik bilmiyorum. Okuyanlar bu konudaki düşüncelerini yazarsa sevinirim. Türü sevenler yazarın kalemi ile mutlaka tanışmalı, tavsiye ederim.
AnneValerie Keogh · Sonsuz Kitap · 202564 okunma