12 Eylül 2025
Sonsuz Kitap

Yüzyıllar sonra inceleme yazdım...
·224 syf.·
2025 81. kitabı
Herkese selam. Uzun zaman sonra beni heyecanlandıran bir kitapla geldim. O kadar uzun süredir kötü kitaplarla yolum kesişiyor ki puanlarken biraz bonkör davranmış olabilirim dfjfdjd. Kısa ve merakta bırakan bölümler benim için yeterli idi. E ters köşesi de tatmin edince bu puanı hak ettiğine kanaat getirdim. Psikolojik gerilim kitabı mıydı sorgulanır ancak merak unsurunun ön planda olduğunu söyleyebilirim. Bu da kitabın sayfalarını seri çevirmenize sebep olan bir etken. Yazarın kalemiyle tanıştığım ilk kitap oldu ve çok beğendim. Haydi uzatmadan kitabın konusuna geçelim; Sarah ve Nick Westfield, Sarah'nın pek de içinde bulunmak istemediği bir evlilik içerisinde debelenmektedirler. Öyle ki Nick ile ayrılmak için hazırladığı konuşmasını kafasında döndürürken Nick ona bir teklifle gelir; bebek sahibi olmak...Ne kadar orijinal bir fikir değil mi? Kopmuş bir bağı yeniden bir araya getirecek tek şey bir çocuk zaten. Partnerlerin birbirini sevmesine, saygı duymasına, tutkuya aşka hiç gerek yok. Tek eksik bebek...Bu takdir-e şayan, önünde eğilinmesi gereken fikri kabul eden Sarah hamile kalır ve bir kız bebekleri dünyaya gelir. Sarah'nın şimdi hayatında kurtulması gereken şey birken iki olmuştur. Anneliğe başından beri uygun olmadığını düşünse de "yaşın da geçiyor hani" düşüncesinde daha fazla sıkışıp kalmamak adına kolları arasına aldığı bu minik şam şeytanıyla ne yapacağını bilemez. Sarah günlerden bir gün eşi ve kızı ile birlikte bir restoranda gider ancak restoran o kadar kalabalıktır ki iki kadın müşterinin masasını paylaşmak zorunda kalırlar. Masadaki kadınlar çiftin yemeklerini daha rahat yemesi için ağlak kızlarına dışarıda hava aldırabileceklerini teklif eder ve bu teklife balıklama atlayan Sarah, müteşekkir hislerle yemeğini tıkınırken bebeğini belki de son kez
2025 172. kitabı
Okunma: 01 Ekim 2025 16:46
Geçen bir yoruma denk geldim. Diyor ki beni germedi Ne bekliyordun estetik ameliyatı gerginliği mi? Kitabın #psikoloji yönü daha önplanda. Ben de kolay gerilen biri değilim ama heyecanlandım. Arkadaşlarla bu kitabı tartıştık. Kçeriği bir kenara koyalım, benim aklıma düşen 'gerçek iyi bir anne nasıl olur?' sorusu oldu. Bu kitaba bekar olduğum için tarafsız bir şekilde baktım. Ama arkadaşlarım birer anne olduğu için onların bakışı daha farklı. O yüzden sordum bu soruyu onlara ama dalga geçtim sandılarsorum havada kaldı. Sarah bir önceki ilişkisinin acısından kurtulmak için Nick'i yara bandı olarak kullanıp kısa bir süre sonra onunla evleniyor. Ama sonra aklı başına geliyor. Kocası aşırı düşkünlüğü, kıskançlığı ona ağır geliyor ve aslında onu sevmediğini fark ediyor. Ayrılmak isterken koca, çocuk yaparlarsa düzeleceklerini düşünüyor ve Sarah'ı ikna ediyor. Sarah da öyle sanıyor aslında ama bir türlü o sevgi bağını hissedemiyor ne hamilelikte ne de doğum sonrası. Bence o kısımda bir de loğusa bunalımı denen şeyi geçiriyor. Kendini kocadan kurtarmaya o kadar şartlanmış ki gözünün önündeki gerçekleri göremiyor. Derken bir geziye çıkıyorlar ve bebek kaçırılıyor. Polis araştırmaya başlıyor ama en çok dikkat çeken, bir şeyler çevirdiği düşünülen Sarah. Kitapta 2 ters köşe var. Ben anneyi normal baskı altında hisseden bir kadın olarak düşündüm hep. Tabii bencil yanı da vardı. Ama şaşırtıcı değil insanları kendine göre kullanmayı seven o kadar bencil insan var ki... Okudukça her bir karakterin farklı psikolojik sorunu olduğu ortaya çıkıyor. Ancak okuyanlar en çok Sarah'a takmışlar. Ama şu var, bazı insanlar tamamen kendini yansıtır iyi ya da kötü. Ama bazı insanlar iyiymiş gibi görünen manip kötüler olabilir. Her ilgi alakayı doğru sanmamak lazım. Epope dehşet ve ibretle
2025 80. kitabı
Lohusa sendromunu duymayan yoktur sanırım. Anne, bebeğini görmek istemez, sevemez, duygusal bir çöküntünün içine düşer. Dışarıdan bakıldığında anlaşılması en zor, aynı zamanda en çok yargılanan durumlardan biridir bu. Oysa bu durumun ardında derin bir psikolojik baskı yatar. Kabullenme, alışma, anneliğe adım atma süreci çoğu zaman sancılı geçer. Kitap, gizemli bir hikâyeyi anlatırken aynı zamanda annelik kavramını da sorguluyor. Ne yalan söyleyeyim, Sarah’a öfkelenmedim çünkü onun doğum sonrası depresyon yaşadığı çok belliydi. Ancak tek bir şeyde kızdım o da madem eşine karşı sevgin azalmış, neden bir çocuk sahibi oluyorsun? Sarah, hamile kaldıktan sonra eşine duyduğu nefretin ağırlığını taşıyamıyor; bu öfke zamanla bebeğine de yöneliyor. Karnı büyüdükçe sevgisi değil, nefreti büyüyor. Kitaptaki baba ise bambaşka bir dünyanın içinde. Bebeğini çok seviyor ama onun da sakladığı sırlar var. Okur olarak biz, bu gizemi çözmeye çalışırken bir yandan annenin seçimlerini sorguluyor, bazen öfkeyle, bazen de acıyla onu anlamaya çalışıyoruz. Kurgusu öyle çarpıcı öyle ustaca örülmüş ki, kimin masum kimin suçlu olduğunu anlamak neredeyse imkânsız hâle geliyor. Yazar, sadece bir gizem hikâyesi anlatmıyor; aynı zamanda anneliğin karmaşıklığını, suçluluk ve sevgi arasındaki ince çizgiyi gözler önüne seren bir psikolojik portre sunuyor. Ben kitabı beğendim. Çok da akıcı. Tek eleştirim, finalin biraz tahmin edilebilir oluşu. Keşke yazar, Nick’in iç seslerine yer vermeseydi çünkü bu anlatımlar sürpriz sonun etkisini azaltmıştı. Not: Arhavi'de, 3 Eylül'de 10 günlük bir bebek, babasının kucağında iken 5'nci kattan düşüyor. Baba ifadesinde, kızını balkona çıkardığını, ancak elinden kayarak düştüğünü söylüyor fakat polisler babaya inanmıyor. Çünkü Gülce Bebek düştüğü binanın altında
2025 195. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2025 00:17
Bir annenin kalbinin ne kadar karanlık, ne kadar kırık ve ne kadar güçlü olabileceğini gösteren, ve sessizce tırmanan içinize işleyen bir gerilim var kitapta. Bu kitap; annelik ile suçluluk duygusunun nasıl birbirine dolanabileceğini, geçmişin gölgelerinin insanın peşini nasıl bırakmadığını, ve bir gerçeğin açığa çıktığında neleri yıkabileceğini çok çarpıcı bir dille anlatıyor. Her sayfada, bir adım daha kayboluyor, “normal” sandığı şeylerin aslında kırık, çarpık ve saklanmış gerçeklerden ibaret olduğunu fark ediyorsunuz. Yazar, gerilimi bağırarak değil, fısıldayarak gösteren yazarlardan bence ve bu kitapta o fısıltı insanın tüylerini diken diken ediyor. Sakin ama derinden sarsan böyle hikayeleri seviyorsan “Anne” kesinlikle elinden bırakamayacağın türden.
Puan vermedi
Valerie Keogh Anne @yakomazkitap Okumaya değer veren tüm güzel kalplere selam olsun.. ️️️️️ Ne Dilediğine Dikkat Et ️ Seni seviyor olmam senin kusurlarının farkında olmadığım anlamına gelmiyor. Sarah Westfield'in hikayesi, okuyucuyu ilk sayfadan itibaren içine çekiyor. Kocasını sevmeyen, bebeğiyle bağ kuramayan bir annenin yaşadığı travmaları ve iç çatışmaları o kadar gerçekçi ki, kendinizi onun yerine koymaktan alamıyorsunuz. Kitap, sadece bir gerilim romanı değil, aynı zamanda anneliğin karanlık yüzüne ışık tutan bir yapıt. Son sayfaya kadar merakla okuyacağınız, bittikten sonra da uzun süre etkisinden çıkamayacağınız bir kitap. Bebeğini sevmeyen bir annenin neler yaşayabileceğini hiç düşündünüz mü Bu kitap, bu soruyu okuyucunun zihnine kazıyor. Sarah'ın iç dünyasındaki karmaşayı, evliliğindeki sorunları ve annelikle ilgili çaresizliğini okurken, kendinizi onun yerine koymaktan alamıyorsunuz. Valerie Keogh, annelerin mükemmel olmak zorundaymış gibi hissettiren toplumsal baskılarını cesurca sorguluyor. Her annenin hatalarıyla, eksikleriyle; iyi yanları ve tükenen yanlarıyla bir bütün olduğunu hatırlatıyor. Annelik bazen büyük bir sevgi, bazen bitmeyen bir fedakârlık, bazen de kendi benliğini kaybetme korkusu. Anne, duygusal bir yolculuk arayan, psikolojik gerilim sevip aynı zamanda içsel çatışmaları okumayı seven herkese tavsiye ettiğim bir kitap. Gerilim türünde okuduğum en iyi kitaplardan biri! Ters köşelerle dolu, soluksuz bir maceraydı. Her şeyi tahmin ettiğimi düşünürken, kitap beni sürekli şaşırtmayı başardı.
2026 3. kitabı
Okunma: 17 Ocak 2026 13:16
Merhaba Yazardan okuduğum ilk kitap, tarzını sevdim. Elimde bir kitabı daha var, onu da heyecanla okuyacağıma eminim. Sarah, üç yıllık bir ilişkiden yeni çıkmışken Nick ile tanışıyor. Kısa sürede Nick ile evleniyor. Nick, yakışıklı, anlayışlı, sevgisiyle sarıp sarmalayan bir adam ama Sarah onu sevmiyor. Mutsuz bir evlilik içinde sıkışıp kalan Sarah, ayrılık planları yaparken hamile kalınca mutsuzluğu katlanarak artıyor. Eşini sevmediği gibi karnındaki bebeğe karşı da sevgi beslemiyor. Bebekleri doğduğunda bile ona karşı bir şey hissetmiyor. Bebekle ilgilenen yine Nick oluyor. Bebek daha 3 haftalıkken tatile çıkıyorlar ve bu tatil sırasında bebeğin kaçırılmasıyla her şey alt üst oluyor. Kitap boyunca herkesten şüphelendim tabi ki öncelikle Sarah'tan ama her şey çok farklı çıktı sonunda çok şaşırdım. Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Bazen çok sevmek de yetmiyor. Güzel bir psikolojik gerilim. Bir solukta okunacak bir kitap, evlilik, annelik, toplumsal rollerin yarattığı baskı güzel işlenmiş. Keyifli okumalar dilerim
2025 143. kitabı
Okunma: 11 Ekim 2025 02:33
V₳Ⱡ₳ⱤłɆ ₭ɆØ₲Ⱨ~◇~₳₦₦Ɇ Selamm..bugün kalemiyle yeni tanıştığım Valerie Keogh den harika bir psikolojik gerilim ile geldim. İsminden de alacağınız gibi bir 'anne' etrafında şekillenen kitabımız yazarın usta kalemiyle bizi okurken güzelce manipule ediyor:))Bu tür kitaplarda genelde biz okurlar katil varsa katili ya da olaydaki gizlenmiş kişiyi tahmin ederek okumaya çalışırız tahminim tuttu. Neden? Çünkü hepsinden sırayla şüphe ettim:)) Ama yarısından sonra yavaş yavaş oturmaya başlamıştı. Kitapta Sarah karakteri yani annemiz,bence bağlanma ve sevgi sorunu yaşıyor ya da siz ona ne yaşadığını bilmiyor da diyebilirsiniz. Nick'ten özür diliyorum.. Kesinlikle sevdiğim bir kitap oldu, türü sevenler kaçırmayın!! Şimdi sizler için konusuna geçelim daha fazla anlatırsam spoiler'a girecek. Sarah otuzlu yaşların sonuna yaklaşmış bir doktordur.Uzun soluklu ve evlilik beklediği ilişkisinden yeni ayrılmıştır. Tam da bu sıralarda Nick ile tanışır. Nick'in kibar ve anlayışlı davranışları, sevgisini her şekilde göstermesi,kendinden tam emin olamayan Sarah'ın aklını bulandırır. Böyle bir karambol anında evlilik teklifini kabul eder.Nick ile görünürde mükemmel olan evlilikleri zamanla Sarah'ın iç dünyasında soğuk bir ilişkiye dönüşmüştür. Çoğu zaman kendi ile bile çelişkiye düşen Sara neden sevemediğini de anlayamaz.Tam da bu evliliği bitirmeyi düşünürken Nick bebek ister, bu evliliklerine de iyi gelecektir ve Sarah istemeseyerek bunu da kabul eder. Fakat durum bebeğin doğumuyla daha da içinden çıkılmaz bir hal alır kimseye belli etmese de hem eşinden hem bebeğinden neredeyse nefret etmektedir. Bunu ifade edemez ve yüzünde hep mutluymuş maskesiyle gezer. Fakat aşırı derecede bunalmıştır.Nick ile ayrılmayı düşünürken Nick muhteşem bir baba olmuştur.Üstelik Sarah'a daha da aşıktır.
2025 173. kitabı
VALERIE KEOGH~ANNE~ Selam. Bugün sizlere çok severek okuduğum,psikolojik gerilim türünde şahane bir kitapla geldim.Yazarın kaleminden okuduğum ikinci kitaptı ve bu kitabı da benden tam not aldı.Açıkçası kitabın son sayfalarına kadar herkesten şüphelendim ve gerçek şüpheli bir tür tahmin edemedim.Gerçeği öğrendiğimde de ufak çaplı bir şok geçirdim.Sarah’a kitabın başından sonlarına kadar çok kızdım. Sanırım bunun en büyük etkenlerinden birisi de bir anne olmamdı.Sarah’ın psikolojik durumunun asla lohusalık sendromuyla bir ilgisi olduğuna inanmıyorum çünkü o bebeğini başından beri zaten istememiş hatta bir bebeğinin olmasına bile çok yanlış bir sebepten dolayı karar vermiştim. Kitapta kendisinin de bir çok sordugu gibi belki de en başa Nick’in ona evlenme teklif ettiği güne geri dönüp reddetmesi gerekirdi.Galiba sevgiyi arayan iki insanın farklı şekillerde bunu ortaya koymaları onları kötü sonuçlara itti. Kitabı çok severek okudum muhteşemdi bu türde okuma yapmayı seven herkes bu kitaba bir şans vermeli. Sarah ve Nick… Sarah bir hastanede pratisyen hekim olarak çalışan başarılı bir kadındır.Ama aynı başarıyı özel hayatında yakalayamamıştır. Üç yıllık ilişkisinin bitiminin ardından Nick ile tanışmışlardır. Henüz ayrılık acısını atlatamamışken Nick’in ona olan yaklaşımları ilk başta çok hoşuna gitmiştir. Nick de mutlu olduklarını düşündüğü için Sarah’a evlenme teklif etmiş ve bir süre sonra da evlenmişlerdir. Dışarıdan mutlu gibi görünseler de aslında Sarah açısından mutsuz bir evlilikleri vardır ve bitmesi gerektiğini düşünmektedir. Tam bunu Nick’e söyleyeceği sırada Nick’den farklı bir teklif gelir.Nick bir bebek sahibi olmak istiyordur.Sarah bunu istemese de bazı sebeplerden dolayı kabul eder. Kızları Kaya dünyaya gelir ama Sarah onu bir türlü sevemez. Her gün Sarah
2025 305. kitabı
𝐀𝐍𝐍𝐄 𝗡𝗲 𝗗𝗶𝗹𝗲𝗱𝗶𝗴̆𝗶𝗻𝗲 𝗗𝗶𝗸𝗸𝗮𝘁 𝗘𝘁! Herkese Merhabalar... Bugün sizlere harika bir #psikolojikgerilim kitabı ile geldim. Yazardan ilk #hemşire kitabını okudum daha sonra da #anne yi. Ahhhh ne kitaptı ama bir başladım dedim neler olacak acaba? Bir insan daha ne ister? Ya da neden böyle oluyor derken son sayfalara gelmişim. Ayyy günahını aldıklarım arada benden küfür yiyen de oldu. Ama en nihayetinde tabi ki gerçeği öğrendik. Ve beni ters köşe yapan bir son oldu çünkü hiç böylesini beklemiyordum. Elime aldığım gün meraktan biten güzel bir okuma oldu. Bir şey daha itiraf etmem lazım sonuna bakmamak için kendimi zor tuttum. Ayy ne yaptım ama çok gerildim kim bu diye diye. İyi ki de okudum. Sarah Westfield bir pratisyen hekimdir. Üç yıllık uzun ve evlenmek istediği adam tarafından terk edilip ayrılınca yara bandı ilişkisi olan Nick ile tanışır. Nick yakışıklı, anlayışlı ve onu sevgisi ile sarmalayan bir genç adamdır. Ama bu aşırı ilgisi zamanla ona fazla gelmeye başlar. En yakın arkadaşı Jade ile de bunları paylaşır. Eski özgür zamanlarını özleyen Sarah bu evlilikten sıkılmaya başlar. Nick'in konuşalım dediğinde ise onunda aynı fikirde olup ayrılmak isteyeceğini söyleyeceğini düşünürken tam tersine sağlamlaştırmak için bebek istediğini söylemesi ile afallar ama kabul de eder. Nasıl olsa hemen olmayacağının düşünsene de hamile kalır bu süreçte ise psikolojisi tamamen değişmeye başlar. Kızları Kaya doğunca Nick'in ilgisinin azalacağını düşünürken tam tersi ile karşı karşıya kalir. Ve yeni doğan küçük kızları ile guzel bir hafta sonu çevirme hayalleri kurarlarken Kaya kaçırılır. Peki ama nasıl? Neden? Kim? Polisler işin içine girer ve bulmaca başlar... Buradan sonrasını anlatamam. Ahh Sarah çoğu yerde sana nasıl kızdım daha ne istiyorsun be kadın deyip durdum. Yine de
·224 syf.·
2025 166. kitabı
Anne Mutsuz bir evlilik için akla gelen ilk fikir neden bebek sahibi olmak olur ki ? Bunun sadece bizim toplumumuzda olmadığını, evrensel bir yanılgı olduğunu okumak sevindirmedi ama şaşırttı. Sarah, 38 yaşında, 3 yıllık ilişkisi bitince , boşlukta hissederken ilgiyi fazlasıyla sunan yakışıklı, kibar Nick ile evleniyor. Ancak yolunda gitmeyen hisler var, Sarah mutsuz. Nick de bu birlikteliği devam ettirebilmek için tam da Sarah'ın boşanma teklifi edeceği akşam yemeğinde bir bebek sahibi olmayı teklif ediyor. Sarah'ın tepkisizliği kabul gibi görülünce çiftin Kaya isimli bir kız bebekleri oluyor. Diğer tarafta Nick aşırı bağlı, korumacı ve hatta takıntılı bir partner. Arkadaş ortamından soyutladığı her gün ve akşam için sürprizlerle gelip Sarah'ı sürekli söylediği gibi gerçekten 'kendine saklıyor'. Lohusa depresyonu yaşayan Sarah aslında bebeğini sevse de Nick yüzünden kötü bir anne gibi hissediyor kendini. Bir gün bebekleri Sarah'ın yakın arkadaşı Jade'in önerisi haftasonu tatili sırasında bir aisma yemeğinde ortadan kaybolunca Sarah anneliği konusundaki yanılgılarını fark ediyor. Sonuçta o bir anne. Peki Kaya'nın kaybolmasından sorumlu olanlar çok uzakta mı yoksa aklına gelmeyecek kadar yakınında mı? Takıntılı bir aşkın nefretle arasındaki çizgi çok incedir. Son sayfaya kadar gerilimi hissederek okuyacaksınız. Kitapları Kurtaran Kedi

Valerie KeoghYazar · 0 kitap
Valerie yazmaya birkaç yıl önce başladı. Mart 2018'de Bookouture ile iki kitaplık bir sözleşme imzalamadan önce sekiz suç romanı ve bir psikolojik gerilim romanı kendi kendine yayınladı. Bunlardan ilki olan Secrets Between Us şu anda satışta ve ikincisi Şubat 2019'da çıkacak. İngiliz Edebiyatı alanında lisans derecesi ve Amerikan Edebiyatı alanında yüksek lisans derecesi olan kayıtlı bir hemşire. Son zamanlarda hemşireliği bırakıp yazarlık kariyerine yoğunlaştı.