NURAY ERGEN~FERİDE~
Selam.Bugün sizlere sevgili nurayergen kaleminden severek okuduğum #feride kitabı ile geldim.Yazardan daha önce farklı kitaplarda okumuş ve kalemini çok sevmiştim.Daha önceki kitaplarını da sevmiştim ama Feride benim için bambaşka bir kitap oldu.Kurguyu çok sevdim özellikle Feride karakterinin güçlü duruşuna,kaderine boyun eğmeden yoluna devam etme mücadelesine bayıldım.Timur ağımız var ki ona hayran kaldım.Keşke her erkek hem bu kadar güzel sevse hem de sevdiğini bu kadar güzel koruyabilse dedim.Behram karakterinden nefret ettim.Timur’un ailesine bayıldım.Feride’ye kucak açmalarlarına onu bağırlarlarına basmalarını takdir ettim.İkilinin arasındaki o çekime,birbirlerinin ruhlarına şifa olmalarına tanık olmak çok güzeldi.Çok severek okudum ne kadar töre kurgusu gibi düşünürse de benim için öyle değildi.Çok daha güzel çok daha üst seviyedeydi. Bu türde okuma yapmayı severler kitaba mutlaka bir şans vermelisiniz diyorum. uyarımı da yapıp kitaba geçiyorum.
Üç yıllık evliliğinde ne yazık ki çocuk sahibi olamamıştı Feride.Onların kültürlerinde anne olamayan kadın yarım kadın demekti.Çocukları olmadığı için de kocası Behram,Feride’nin üzerine kuma getirmeyi tercih etmişti.Feride hem aşağılanmış,hem aldatılmış,hem de en hassas olduğu noktadan yara almıştı.Ama o bu kaderi kabullenmeyip kocasından boşanır.Anne babasını kaybetmiş Feride baba evine geri döner.Asla yılmaz ve ayaklarının üzerinde durmak için tarlalarda işçi olarak çalışmaya başlar.
Timur Çelebi,bir ağadır ve evinin tek erkek çocuğudur. Arkadaşının tarlasında çalışan Feride’nin yeşil gözlerine daha ilk gördüğü anda vurulur.Ama ona açılmaya çekinir çünkü aksak ayağını bir kusur olarak görmektedir ve Feride’nin onu kabul etmeyeceğini düşünür.Ama sevdasından da vazgeçmek gibi bir niyeti yoktur.Timur,Feride’yi tüm geçmişine ve yaşadıklarına rağmen çok sevmektedir.
Sonunda cesaretini toplar ve Feride’ye açılır.Yaşadığı bölgenin kültürü nedeniyle yaşadıklarının kusur olarak sayıldığını bilen Feride bir ağanın ona sevdalandığına inanmaz ama sonunda ikna olur.İkili güzel bir düğünle evlenirler.Ama sinsilikler peşlerini bırakmaz.Devamı tabi ki kitapta sizleri bekliyor.