Smy

@Lazkizi
2025 308. kitabı
Marina Sabatier ah benim güzel yavrum…Resimlerine baktım…,güzel bir gülümsemesi,sıcacık bakışları olan talihsiz kuzucuk…Ben de bir anneyim iki kızım var.Gece yatarken özlediğim,gözlerine bakarken içimin titrediği,hasta olduklarında sabahlara kadar uyumadığım bir anneyken,bu derece sistematik istismara uğrayan,el birliği ile katledilen bu çocuğu algılayamıyorum.Beynim almıyor.Evet !!!bütün herkes el birliği ile bu çocuğu öldürmüş.Ailesinin dışında büyükannesi,teyzesi,öğretmenleri,polisler,doktorlar hepsi suçlu.Biz gerekeni yaptık sorumluluğumuz bitti düşüncesi hiçbirinizi kurtarmaz.Ben samimi bulmadım.Hepsi kulaklarının üstüne yatmışlar,bürokrasiyi kullanmışlar.Bürokratik engelleriniz batsın!!! Hukuğun beşiği, Avrupanın güya en medeni Ülkelerinden biri sayılan Fransa da yaşanan bu olay yüreği kaldırabileceklerin okuması gereken bir kitap.Özellikle eğitimcilerin ve bu işi yapan sosyal görevlilerin de okumasını tavsiye ederim.İçgüdülere güvenmek lazım…Hoş güvenseniz de bürokratik engeller sizi saf dışı bırakıyor.Dünyanın heryerinde böyle,böyle de devam edecek maalesef ama bir umut belki birgün bir çocuk kurtulur. Anne babaya verilen komik cezaya mı yanayım,bu olayın bu kadar belirti varken göz göre göre gelmesine mi yanayım bilememekle birlikte,anne ve babası başta olmak üzere olaya karışan ama gerekeni yapmayan herkes umarım acılar içinde ölürsünüz.O kadar doldum ve şiştim ki anlatamam çok şeyler daha yazmak istiyorum ama yüreğim acıyor.Burada kesmek ve kendime gelmek zorundayım.Huzur içinde uyu güzel melek!!
SakarAlexandre Seurat · Metis Yayınları · 20255,8bin okunma