2025 22. kitabı
Yakari ile Ulu Kartal; orijinal olarak Job tarafından yazılan ve Derib tarafından çizilen bir çizgi roman serisidir. Seri şu anda Fransız Joris Chamblain tarafından yazılmaktadır. Yakari, 1983 ve 2005'te iki kez televizyonda çizgi dizi olarak uyarlanmıştır. 2020'de Fransız animasyon film uyarlaması yayınlanmıştır. Yakari, Siyu kabilesine bağlı bir küçük Kızılderili çocuktur. Yakari; cesur, yardımsever, doğasever, gözüpek, akıllı bir çocuktur. Kısacası örnek bir çocuktur. Yakari, yol göstericisi Ulu Kartalın yardımı ve sadık atı Şimşek ile uçsuz bucaksız bozkırda maceradan maceraya koşarken kabilesinin menfaatleri için çabalar. Yakari ile Ulu Kartal, Yakari serisinin ilk çizgi romanıdır. 1973 yılında kaleme alınmıştır. Türkiye'de @bilgekultursanat tarafından 10 albüm halinde yayımlanan eserin ilk albümü olan bu eser 48 sayfadan oluşmaktadır. Yakari, rüyasında Ulu Kartal'ı görür ve onun gibi olmak ister. Bunun için uçmaya bile kalkar. Aynı zamanda bu çizgi romanda sevgili atı ile ilk kez karşılaşır. Bu seri benim çok hoşuma gidiyor. Doğayı, hayvanları, Kızılderilileri anlatan kitap, film ne varsa çok ilgimi çekiyor. Hele Yakari gibi çok güzel bir karakterle tanışınca çok mutlu oldum. Çizimler harika. Olay örgüsü çok iyi işleniyor ve bir bakmışsınız kitap bitmiş. Uzun zamandır farklı türde eserleri okudum ama bu yaşıma kadar hiç çizgi roman okumadım. Hep çizgi roman okumak istiyordum ve bu, bugüne kısmetmiş. Serinin ilki kitabı elime ulaşır ulaşmaz ikisini de okudum. Serinin diğer diğer kitaplarını da okuyacağım. Bu güzel seriyi sizlerin de okumasını tavsiye ederim. Çizgi romanlara şans vermek isteyenlere önerimdir. Keyifli okumalar dilerim.
Yakari ile Ulu Kartal 1Derib · Bilge Kültür Sanat · 20117 okunma