·504 syf.····Okunma: 12 Ekim 2025 13:26 Spoiler içerir!
Öncelikle kitap çok gereksiz uzatılmış.Kitaptaki karakter normal değil.Takıntılı ve toplumda karşılaşıldığında uzak durulması gereken bir karakter.Zaten kadın cinayetleri hep bu takıntılar yüzünden olmuyor mu?Dolayısıyla aşk adına gereksiz bir kitap okuduk.Aşk bu değil eğer gerçek bir aşk olsaydı en başta zaten Sibel ile nişanlanmak yerine Füsun ile nişanlanırdı.Füsun’un ortadan kaybolmasıyla ki bunu hiç beklemiyordu takıntı geliştirdi.Hayalinde hep klasik erkekler gibi bir mantıklı bir evlilik, bir tane ayrı keyif yaptığı hayatı olacağına inanıyordu.Tıpkı babasının yaptığı gibi.Füsun birden ortadan kaybolunca gözünde değerli oldu.Onu düşüne düşüne takıntı geliştirdi.Bu çok tehlikeli bir durum sonrasında Füsunu gördükten sonra haftada dört defa evine gitmesi beraber yemek yiyip tv izlemesi de normal değil.Bu da sekiz yıl sürmüş.Evlerine almasaydılar ne olacaktı bu defa sokakta bekleyip takip mi edecekti.Korkunç olduğunu düşünen bir ben miyim?Peki ya eşyalarını hatta içtiği sigaraları bile toplaması koklamasına ne demeli.Bunun adı net sapıklık başka birşey değil.Ha bunu burjuva olmayan biri yapsa sapık ama zengin biri yapınca aşk oluyor.Tüm bu uydurmacalardan da sonunda müze yapıyor.Eşya biriktirmek atamamak da hastalık ama yazar bunu bile başarı olarak göstermiş.Tek takdir ettiğim yazarın kurgu dünyası… Kendisinin böyle bir müze açma isteği varken bunu hikayeler uydurarak kendi yaşamından da eşyalar kişiler olaylar katarak insanların duygusal bağ kurabildikleri müze oluşturmuş.
Kitapta cinselliği tüm ayrıntılarına kadar anlatarak erotik bir kitap haline gelmesi.Kadınların toplumdaki yerinden aslında Avrupa’da bekaretin önemli olmaması ama Türkiyede en Avrupai kişilerin bile çok önemsediği bir durum olmasından sürekli bahsedilmesi.En sinir olduğum ise BAZAN kelimesi kitabın adı bazan da olabilirmiş.Bir kere yazımı yanlış bir kelime ve kitabın sonuna kadar sürekli tekrar ediyor.
Ayrıca Kemal karakterine aşırı sinir oldum.Aklı sürekli Füsundayken bile sırf acısını unutmak için Sibel ile takılmasına onu kullanmasına.Bu da bencillik.Bu hayatta böyle insanlar gerçekten var.Daha sonra Füsun aslında başından beri ünlü olma hayali vardı sırf bu yüzden güzellik yarışmasına katılmıştı.Füsunun bu hayalini bilmesine rağmen Kemalin sırf onu korumak adına hayalinden uzak tutması yine bencillik.Kitabın sonunda zaten Füsun yıllarca içinde biriktirdiği öfke nedeniyle aracı ağaca doğru sürüyor.Ona en büyük kötülüğü yapan kişinin aslında Kemal olduğunu ve ona karşı koyamadığı için kendisine de öfke duyuyor.Kitabın adı neden masumiyet müzesi peki gerçekten masum biri var mı?Füsun sırf kendisini ünlü yapsın diye zengin bir adamla yatıp kalktı sonra da cezasını çekti.Füsun’un anne ve babası her şeyi bildikleri halde bilmiyor gibi yaptılar.Keza Kemal’in annesi de öyle hatta nişanlısı Sibel bile…Yani kitapta bence masum kimse yok.Ama kurbanlar çok… Hepsi de Kemal’in kurbanları.Bu yüzden kitabın ve müzenin adı kurbanlar müzesi olsa daha iyi olurmuş:)