·104 syf.····Okunma: 08 Ekim 2025 16:59 Zamanda ileriye mi gitmek istersiniz geriye mi?
merhaba arkadaşlar size çok güzel bir bilimkurgu kitabıyla geldim..Konusu harika kitap başta sizi sikabilir ama sonra konular ilerledikçe elinizden bırakamayacağınız ve ders alacağınız bir kitap.neyse kitaba geçeyim..
Bu kitap bilim kurgu türünün ilk örneklerinden kabul edilen Zaman Makinesi bize geleceğin ne kadar korkunç olabileceğini gösteriyor eloiler zenginliği temsil ederken morloclar ise fakirliğin temsilcilerindendir yazar bize yılların insanlığa ne kadar acımasızca davranabileceğini anlatıyor. Ayrıca gitmiş olduğu yılın gece ve gündüzünü her şeyi oldukça güzel tasvir ediyor..
Kitap Victoria döneminde yaşayan bir bilim insanı zamanda yolculuk yapabilen bir makine icat eder ve kendisini 802.701 yılına gönderir gezgin gittiği gelecekte tembel ve kaygısız yaşam süren çocuksu insanlar olan eloiler , ve hortlaksi karanlığa alışkın ürkütücü yaratıklar olan ve yer altında yaşayan morlocklari keşfeder...morlocklar gece yüzeye çıkıp besin kaynağı olarak kullandıkları eloileri avlarlar... Bir gün Zaman Makinesi kaybolur..
Gezgin makineyi bulup yaşadığı yıla gidebilecekmi?
Bunları anlattığında yanındakiler ona inanacaklar mi??
Yazar bu kitapta toplumsal adaletsizliğin sürmesi ve sınıfların ayrıştırılması halinde insanlığın gelecekte karşılaşabileceği felaketlere dair bir uyarıda bulunur..
Yazarımız toplumcu politik görüşleri ve yaşama bakışı yaşadığı dönemin sanayileşmiş toplumu ve toplumsal yozlaşması ile ilgili derin kaygılarının dile getirdiğini görürüz sanki bir anlamda dünyanın sonuna insanlığı bekleyen yazgıya tanıklık ederiz..
#okudumbi̇tti̇