···Okunma: 13 Ekim 2025 10:28 Kitapta yazan haliyle, genellikle polisiyenin mucidi olarak kabul edilir ve bilim kurgu türünü de katkıda bulunduğu öne sürülür. Ekonomik güçlüklerden hiçbir zaman sıralanmamış olsa da yaşamını kalemi ile sürdürmeye çalışan bu Amerikan ilk yazarları arasında sayılır.
Amerika edebiyatında romantizm akımının temsilcilerindendir ve ilk kısa öykü yazarlarından birisidir.
Ayrıca kısa hikâyelerinde, şu an izlenen birçok filmin kaynak hikayelerine rastladım.
Yazarın çok yaratıcı ve analitik bir zekaya sahip olduğunu düşünüyorum .
Kitapta birçok yerde 18 sayısına ve Galvanik batarya kelimelerine rastlanıyor. Ben bu bilgilerin çağın bilimkurgu bakışına da ufuk açtığını düşünüyorum.
Derin uyku veya kas yitimi hali (ölü gibi olmak) ve bu şekilde gömülmek veya ameliyata tabi tutulmak gibi durumlardan birçok hikayesinde bahsetmiş.
Grotesk bakış açısı, Frenoloji, analoji, mesmerizm, pitoresk gibi kelimeler ayrıca yazın dilinde pek çok kez karşılaşılan kelimeler.
En imkansız durumlardan bile bir avuntu çıkarması ve üst düzey insan betimlemeleri var.
Çoğu hikayesinde yaşamın felsefesi yapıyor. Hayatın yalnızca mutlulukla var olabileceği fikrinin imkansızlığından dem vurmayı da unutmuyor.