2025 20. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2025 00:30
Selamkitapseverleeer. ️ - ‘Karadeniz’e hoşgeldin, İstanbullu. ‘ Bugün sizlere kalemini #kırçiçeği kurgusundan tanıdığım #melekkaş ‘ın #yazgıgörücüusulüevlilik kitabı ile geldim. Kır Çiçeği’ni okuduğumda çok sevmiştim, Yazgı’da beni hiç şaşırtmadı desem yeridir. Kurguyu okurken üzüntü, sinir, keder, dram, mutluluk hepsini bir arada hissettim desem yeridir. Özellikle Mustafa’nın kızını kucağına aldığı tepkide gülümsemekten çenem ağrıdı. Ve son olarak da @kitapseven.45 ‘e teşekkürü bir borç bilirim efenim, tercihlerimde yanımda olduğu için. Gelelim konusuna.. 🪽- Elif; Çocukken güzel bir hayatı olan ama babasını kaybettikten sonra üzüntünden kahrolan, aslında yaşadığı hayatın o kadar da mutluluk dolu ilerlemediğini anlayan bir genç kızdır. Çünkü babası vefat ettikten sonra annesinin gerçek yüzünü görür. Annesi ise bir gün gelip kendisinin çalıştığı dükkanın patronu ile evleneceğini ve onu tek başına bırakmak istemediğini onu da görücü usulü evlendireceğini söyler. Elif’in dünyası başına yıkılmıştır. Asla evlenmek istemez ama hayat bir şekilde onu Trabzon’a gelin olarak göndermeye kararlıdır. - Mustafa; O da babasını küçük yaşta kaybeder ve bir evin içinde annesi, dedesi, abisi , abisinin ailesi ve kız kardeşiyle yaşam sürdürmektedir. Kendine ait bir işletmesi olan Mustafa çocukken travmalarla büyümüş bir çocuktur. Bu yüzden hep içine kapanıktır ve hiç yüzü gülmez. Anne sevgisi görmeden büyümüştür, babası da gidince bütün çocukluğu elinden alınmıştır artık. Bir gün dedesi yanına gelir ve ona İstanbul’dan bir aile dostunun kızını istemeye gideceklerini söyler. Mustafa itiraz etmez ve kadere karşı boynu kıldan incedir. Sizce kültür farkı bile olan bu iki insan hayatlarını birleştirirse neler yaşanır? Merak ettiniz değil mi? O zaman sizi şöyle alalım.. Canım Mustafa, annesine karşı karısını koruyamayan erkekler okuyup da senden feyz alsın. Ey gidi Hatice Hanım, düşmez kalkmaz bir Allah değil mi?
YazgıMelek Kaş · Efsus Yayınları · 2025129 okunma