2025 10. kitabı
@samhollandbooks ’un “20” kitabına başladığım anda kendimi tam anlamıyla karanlık, gerilim dolu bir atmosferin içinde buldum. Daha ilk sayfalardan itibaren işlenen cinayetlerin ürpertici detayları ve “geri sayım” fikri beni resmen içine çekti. Her yeni sayfada karşıma çıkan ipuçları, kurbanların üzerindeki o gizemli rakamlar ve sürekli artan gerilim, elimden bırakmamı imkansız hale getirdi. Baş dedektif Adam Bishop’un soğukkanlı ama derinlerde kırılgan tarafını, Dr. Romilly Cole’un ise geçmiş travmalarıyla yüzleşmek zorunda kalışını okumak kitabı benim için çok daha özel kıldı. Çünkü sadece bir katili yakalama hikayesi değil, aynı zamanda insanların kendi iç dünyalarıyla olan savaşlarını da gözler önüne seriyor. Özellikle Adam ve Romilly’nin geçmişleriyle bağlantılı detaylar beni hem şaşırttı hem de duygusal olarak etkiledi. Her ipucuyla birlikte tempoyu yükselten, okuru adeta zamanla yarışa sürükleyen bu kitap, polisiye gerilim sevenler için tam bir şölen. Bir yandan “katil kim?” sorusunun cevabını ararken bir yandan da geri sayımın nasıl biteceğini merak ettim. Ve tam da bu yüzden kitabı okurken sürekli tetikteydim. Benim için “20”, sadece bir cinayet romanı değil; heyecanı, merakı ve psikolojik derinliği bir arada sunan güçlü bir hikâye oldu. Eğer elinizden düşmeyecek, nefesinizi tutarak okuyacağınız bir polisiye arıyorsanız kesinlikle tavsiye ederim.
20Sam Holland · Yediveren Yayınları · 202562 okunma