2025 63. kitabı
Konfabulasyon "Hayat denilen sahnede aynı oyunlar tekrar ve tekrar sergileniyordu, değişen ise oyunculardı." Öncelikle size konfabulasyon ne demek ondan bahsederek başlamak istiyorum. Konfabulasyon; bellek boşluğu sonucunda, bilinçte herhangi bir etkilenme olmaksızın, istemsiz olarak ortaya çıkan masal anlatma, gerçek dışı bilgiler uydurma olarak tanımlanır. Kitabımız ise Almanya'da yaşayan Mark ve Süleyman isimli iki polisin kendini 'Mesih' olarak tanıtan bir yalancının peşine düşmesiyle başlıyor. Peşine düştükleri bu adam aslında karanlık bir örgütün sadece küçük bir parçası. Daha derinlere inip araştırdıkça inanlarla inanmayanları karşı karşıya getirip, insanları kullanarak neler yapabileceklerini ve ne kadar ileriye gidebileceklerini görüyoruz. Kitap sadece bir polisiye olmamakla birlikte felsefe, mitoloji, psikoloji, bilim, din, varoluşçuluk ve derin bilgiler de içeriyor. Özelikle mülteci sorununa da değinen kitap sizi hem düşündürüyor hem de büyük bir sorgulamanın içinde bırakıyor. Kitabı okuyacaklara küçük bir tavsiye vermek isterim. Lütfen sakin bir zamanınızda okuyun. Çünkü içindeki bilgiler kafanız dolu ya da başka yerdeyken kitapta anlatılmak istenileni anlamanızı zorlaştıracaktır.
KonfabulasyonAdem Noah · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202523 okunma
Emeğinize sağlık, keyifle okudum.