“Hayat seni senden uzaklaştırabilir.Sana ait olmayan rolleri oynarsın, başkalarının seni görmek istediği gibi davranırsın. Ve bir bakmışsın,kendini yavaş yavaş unutmuşsun”
Herkese merhaba.Harika bir kitabın dana sonuna geldim.Sevgili yazarımız mnplsyn ile de tanışma kitabım oldu.İyi ki oldu..
Bana hayat nedir?diye sorsalar herhalde sınanmalarla geçen,inişli çıkışlı,kavga dövüş bir süreç derdim.Hayat bazen yorar,ne yapacağımızı bilemez hale getirir,çoğu zaman farkında olmadan..Bu kitap ‘farket’diyor. ‘Kırılabilirsin,yorulabilirsin, ağılabilirsin’ belki de;ama ‘kırıldım’de,bunu fark et diyor.Çünkü değişim fark etmekle başlar!
Bu kitap iyileşmenin sürecini bizlere hatırlatıyor en kısa ifadeyle..Ve bu sürecin bir anda olamayabileceğini..Adım adım geliyor değişim,iyileşme..Adım adım gösteriyor bize yolu, şaşırmamıza,yolumuzu kaybetmemize izin vermeden.
Önce kırgınlıklarını fark et ve fark ettir diyor bize; bunu gizlerken,saklarkenki ağırlıklarını bırak..Sonrasında keşkeleri de bir kenara koy;çünkü onlar ağır bir yüktür, değiştirebileceğin şeylere odaklan.Geçmişi değiştiremiyorsak,elimizde değilse bazı şeyler,ona verdiğin değerin adını değiştir diyor.Nasıl güzel bir öneri değil mi?Sonrasında kendimize dönebildiğimiz anda,dışarıya karşı sınır koyup kimsenin bizi tanımlamasına izin vermeden,kim olduğumuzun kararını bizlerin eline bırakıyor.Affetmenin gücünü,kendini yargılamadan yola devam etmenin güzelliğini,ve küllerinden doğup parlamanın eşsiz halini okuyoruz satır satır..
Yalnız değiliz be!Her bir satırda çoğumuzun benzer süreçlerden geçtiğini fark etmek de ayrı bir hafifilik.Tüm bu farkındalığı nazik,yargısız bir yaklaşımla kazandıran yazar daha ne yapsın?Üstelik sihirli bir değnekle anlık bir değişmeyi de vaat etmiyor.Acele yapılacak bir yolculuktan ziyade, sabırla,emin adımlarla kat edilecek meşakatli bir yol sunuyor.
Yeni bir ‘ben’i bulma yolculuğunda dingin bir rehber istiyorsanız bu kitap aradığınız liman.Çünkü bazen bir kitap sadece bir kitap değildir. Sadece kelimelerden ibaret de değildir;insana umut, güç ve yeniden başlama cesareti ile parlayıp ışık saçma güzelliği de verir.