2025 151. kitabı
Daha önce kaleminden Anne adlı kitabını okuduğum yazarın bir başka psikolojik gerilim kitabı olan Hemşire kitabının önerisi ile sizlerleyim. Yoruma başlamadan önce şunu söylemek isterim ki ben Anne kitabını daha çok beğendim. Bu kitap bana biraz daha durgun geldi • Okul arkadaşları tarafından dış görünüşü sebebiyle zorbalığa uğrayan Lissa, başta ailesi olmak üzere çoğu kişi tarafından görmezden gelinen ve es geçilen bir karakterdir. Sınıfına yeni gelen bir kızın ilgiyi üzerine çekmesi ve onu zorbalaması sebebiyle ondan kurtulması gerektiğini düşünür. On yaşındaki çocuk aklıyla bir plan yapar ve bu kızdan kurtulur, bu onun dikkatleri üzerine çekebilmesi ve bazı zorbalıklardan kurtulabilmesi için ilk katil oluşudur. • Aradan geçen altı yılda babasının sürekli iş seyahatine çıkması ve annesiyle evde bir arada olması onu yalnızlaştırır. Bir gün babasının ölüm haberini alır ve onun ardından babasıyla alakalı bir çok sır öğrenir. Babasının başka bir kadınla evli olduğu ve bütün mal varlıklarını kaybettikleri gibi. Annesi bu vefat haberinden sonra hayatla bütün bağını keser ve bir bakım evine yatırılır. Lissa, annesini korumak ve bakım masraflarını karşılayabilmek için babasının diğer eşi ile alakalı bir plan yapar. Ve bu plan canavarlaşma yolunda attığı ikinci adımdır. • Aradan geçen birkaç yılda da Lissa, hemşire olur ve annesinin bakım masrafları için çalışırken hayatına özen göstermez. Bu vesile ile tanıştığı bir kız ona arkadaş gibi gözükse de aslında planladığı bir diğer cinayetin aracısı olacaktır. • Kitabın sonuna doğru yaklaşırken Lissa’nın hayatı tehlikeye girer fakat kıvrak zekası ile ve birilerinin yardımıyla bu tehlikeden kurtulur. • Kitapta sürekli bir olay olacakmış hissi vardı fakat beni tatmin edecek bir olay yaşanmadı. Kitabın sonu da beni şaşırtacak derecede değil gayet normal bitti. Yorumun başında dediğim gibi Anne kitabı benim için daha sürükleyici ve heyecanlıydı bu biraz daha sönük kalmıştı. Hatta kitabın ilk 50 sayfası daha heyecanlıydı diyebilirim.
HemşireValerie Keogh · Sonsuz Kitap · 202576 okunma
güzel bir paylaşım olmuş, kaleminize sağlık.