2025 171. kitabı
MELEK KAŞ~YAZGI GÖRÜCÜ USULÜ EVLİLİK ~ Selam.Bugün sizlere kalemini çok sevdiğim ne yazsa okurum dediğim sevgili melekkas ‘ın son kitabı ile geldim. Hem kurguyu hem de baş karakterlerimizi çok sevdim. Mustafa ve Elif’in hikayesi hem üzdü hem mutlu etti. Görücü usulüyle başlasa da onların ilişkileri çok güzel ilerledi. Özellikle de aralarındaki saygı ve güven çok iyiydi.İkisinin annesinden de nefret ettim böyle anneler olmaz olsun dedim. Hele Mustafa’nın annesinin yaptıkları bir ara kitaba girip kadını artık ben susturmak istedim. Ama her şeye rağmen Mustafa’nın karısının arkasında durması o kadar güzeldi ki onu çok takdir ettim. O yüzden Mustafa’ya ayrı bir hayran oldum. Çok güzel bir kitaptı ben çok severim okudum kesinlikle bu kitabı bir şans vermelisiniz diyorum. Trabzon’un hırçın delikanlısı Mustafa ailesiyle yaşayan, küçük bir balıkçı restorantı işleten koca yürekli bir delikanlıdır.Evde hayatı zindan eden bir annesi vardır.Artık evlilik yaşı da gelmiş de geçiyordur. Ama Mustafa annesinin,yengesine davranışlarını gördükçe evlilikten daha çok soğumuştur.Ta ki dedesi bir gün ona İstanbullu bir kıza görücü gidelim diyene kadar.Mustafa dedesini kıramamış ve bunu kabul etmiştir. Elif babasını kaybettikten sonra,annesiyle birlikte bir mantıcı dükkanında çalışarak hayatı tutunmaya çalışan genç bir kızdır. O annesiyle mutlu olduklarını düşünürken annesi bir gün gelip evleneceğini söyler.Çalıştığı yerin patronuyla görüştüklerini anlatır. Bu da yetmezmiş gibi evlenince onun yanında götürmeyeceğini söyler ve Elif’le de Trabzondan bir görücü geleceğini söyler.Annesinin söyledikleriyle yıkılsa da ne yazık ki hayat onu bu görücü usulü evliliği kabul etmeye sürükler. birkaç gün sonra Mustafa ve ailesi Elif’e görücü olarak gelir.Elif’in için de büyük bir korku vardır.Ama her şeye rağmen gitmek zorundadır.Trabzon’da hiç de kolay bir hayat onun beklemiyordur çünkü kaynanası eli maşlıdır.Ama kocası Mustafa o kadar anlayışlı ve saygılı bir adamdır ki her şeyiyle karısının arkasında durur.Elif’in yüreğinin saflığı Mustafa’nın adamlığı ile aralarında ki görücü usulü evlilik sevgi dolu bir yuvaya dönüşür.Onların neler yaşadıklarını kitaptan okuyabilirsiniz.
YazgıMelek Kaş · Efsus Yayınları · 2025129 okunma