3 Lira
Koca Bir Saçmalık
#çağrıltaştan
Feritaç ve ailesine konuk oluyoruz bugün.Feritaç içine kapanık bir çocuk.Dışlanmış, ezilmiş;hem aile ortamında hem de arkadaş çevresinde.Annesine adeta bağımlı.Onayı olmadan bir şey yapamıyor.Bu zor koşullarda aile sırrına da sadık kalmaya çalışıyor.Nedir bu sır?Üç lira kuralı.Sabah cebinden üç lira ile çıkıyor isen akşam cebinde o para ile dönmek zorundasın.Bu onların sırrı.O kadar zorlanıyor ki etrafındakilere de yansıyor.
.Biraz mizahi,biraz düşündüren bir kitap.Düşündürücü kitap seviyorsanız okuyabilirsiniz , küfür içeren cümleler çoğunlukta.Buny da gözönünde bulundurmak gerekiyor.Toplum baskısı,dayatmalar baskın bir şekilde gösterilmiş.
."Evrenin ışık dalgaları bir parıldıyor bir sönüyordu, mavi bir gökyüzünü andıran loş bir karanlığın içindeydiler.Boşluk hissi kaplıyordu bedenlerini , nerede olduklarını bilmiyorlardı.Karşılarında gölgeden oluşmuş devasa bir silüet vardı ve onlara doğru yaklaşıyordu.Sonra silüet onlara doğru seslendi."
."Üç liranın anlamı, Feritaç'ın cebindeki bu paraya sahip çıkma çabasını absürt olarak herkese yansıtmasıdır."
.Semra
@ikinciadamyayinevi