Aşk Bazen Vazgeçmektir...
2025 48. kitabı
Okunma: 16 Ekim 2025 21:22
Kitap bitti ama ben de bittim okurken. İlk başlarda sıkıcı geldi ama sonunda merakımı artırarak elimden düşüremeyip içten içe ağlayacağımı tahmin etmemiştim. Kalemiyle daha önce tanıştığım yazar Kahraman Tazeoğlu bu kitabında bir vazgeçsin mecburiyetini Mehmet, Feza ve Koray üçgeninde gerçek aşk'ın, sevginin, saygının, dostluğun, sırdaşlığın birer örneğini gösterdi bana. Feza küçüklükten beri beraber büyüdüğü Mehmet'le önce abi diyerek sonra dost, sırdaş olarak devam eden ilişkilerinin sonunda Mehmet'in Feza'ya aşık olmasıyla başlar hikâye. Bu sırada Feza ise okumak için gittiği üniversite'de Koray'a aşık olur. Tabi bu arada Mehmet'in kendisine olan duygularını bilmediğinden evlilik hazırlığıyla meşgul olduğunu gören Feza'nın aklını karıştırmayı, mutluluğuna gölge düşürmeyi istemeyen Mehmet aşkını kalbine gömer. Koray'la muhteşem giden ilişkisiyle düğün telaşında olan Feza'nın hayatı birden Koray'ın aniden çekip gitmesiyle, daha doğrusu vazgeçmek zorunda kalması ve giderken ne için terkettiğini bile söylemeden sırra kadem basmasıyla hayatı alt üst olur. Acısıyla baş başa kalan Feza'yı yine teselli etmeye, yaralarını sarmaya Mehmet yetişir her zamanki gibi. Koray'dan umudunu kesen Feza, Mehmet'in o sıcacık kalbinde yeniden hayat bulur ve evlilik yoluna adım atarlar. İçimi en çok acıtan şey de Koray'ın gerçekten kanser hastası olduğunu öğrendiği ve çok az bir zamanı kaldığını bilerek mecburen terketmesi, geride gözü yaşlı bir eş bırakmak istememesiydi. Ama ne yazık ki oda yanıldı. Yanlış teşhis konulduğunu öğrendiğinde ise artık Feza'ya sevinçli haberi uçurmaya giderken çok çok geç kaldı. Mehmet ile Feza'nın evlendiğini gören Koray geride bir mektup bırakarak intihar etmesiyle bir kez daha yıkıldılar. Sonunda ise onun ismini kendi çocuklarına koyarak adını yaşattılar. Ve kitabı kapatınca şunu söyledim kendime "Aşk bazen Vazgeçmektir" Dili ve anlatımı sade olan Vazgeçtim kitabı vazgeçmek zorunda kalanların kendi hikayesinden de izler bulacağı bir eser. Keyifle okuyun. Vesselam...
VazgeçtimKahraman Tazeoğlu · Yediveren Yayınları · 20239bin okunma
Kelemine yüreğine saglık canım.Bazen özgürlük sahip olmakda degil bırakabilmektedir diye okumuştum #k:1724kitabında ve evet bırakabilmek,vazgeçebilmek insanı özgür kılıyor.😘🥰🫂💜📚⚘️
☆Edebiyatsever☆
Teşekkür ederim hocam kıymetli yorumunuz için☺️ Vazgeçmekte büyük bir cesaret gerektiriyor. Bazen kendi iyiliğimiz için yapmak zorunda kalıyoruz. Kitabı kapatırken iyi ki vazgeçmişim dedirten bir eser oldu benim için. Okuduğunuz kitaba da bir göz atmayı isterim. Keyifli okumalar dilerim🥰📚💜🌷
Sahaf gezmelerimde en çok bu yazarın kitaplarını görüyorum. Millet sanki bu kitaplardan kurtulmak istermişcesine satmış sahaflara; hatta bedava verenler bile olmuş . Sahaf fiyatları çok cazip olmasa da, bu kitaplar genellikle cüzi fiyata satılıyordu. Ben de birçok kez elime alıp bırakmıştım . Kahraman Tazeoğlu’nu şiirleriyle tanıdım, roman yazdığını ise senin vesilenle öğrenmiş oldum . Yolum sahafların diyarına düşerse, bu yazara şans vermeyi vesilenle düşünebilirim. Yorumuna sağlık ablacım 🙂🙏🤗
☆Edebiyatsever☆
Kıymetli vaktini ayırıp okuduğun için teşekkür ederim ablam. Kitabı ilk elime aldığımda bende sıkılmıştım ama sonunun beni bu denli sarsacağını tahmin etmemiştim. Kendi hikâyemden de yer yer izler bulduğum, içime işleyen satırlara denk gelince vazgeçmenin ne demek olduğunu iyi bildiğimden beni de epey sarstı. O yüzen kaleme almak istedim zaten. Okumanı tavsiye ederim. Yazarın kalemiyle tanışmanı canı gönülden isterim.Keyifle okumalar ablam🥰🌹📚❤️
🥰🥰🫂😘📚⚘️☕️
Çok güzel bir inceleme olmuş canım benim sonu üzdü ama her şey nasip kısmet demeden de edemedim 🙃şayet feza koraya nasip olacak olsaydı bişeyler sebep olurdu hayatımızda da çokça görüyoruz bu tür şeyler 😔nasipten öte köy yok malesef 🌼okumadıysan şayet yazarın Bukre ve Mavi Ev kitabını da okumanı tavsiye ederim 🤗Eminim bu kitaplarını da çok beğeneceksin 🤗
☆Edebiyatsever☆
Çok teşekkür ederim canım kıymetli yorumun için🥰 Evet kitap bayağı üzdü sonunda. Kime niyet, kime kısmet dedirten bir hikâyeydi. Yazarın önerdiğin kitaplarına da bir göz atmayı isterim. Okunacak listesine alıyorum. Keyifli okumalar dilerim☺️🫂📚🌹