@ilaydakaynak Haklıyım, şımarıklık. Kitabı okurken kendi sorunlarınızı okuduğunuz şeye yansıttığınız o kadar belli ki. O kitapda öyle bir konu yok çünkü. Toplumsal güzellik baskısı diyorsunuz, nerdeydi baskı? Tamam, Korede genel olarak öyle bir baskı var, ama her kese var zaten. Ayrıca, bu kadına çirkinsin diyip dışlayan mı vardı? Aksine her kes güzelsin diyor. Annesi şiddet gördüyü için böyle diyorsun, konu o da değil,yani annesi şiddet gördü diye hiss ettiklerinden bahs etmiyor psikiyatristine. Ablasının gölgesinden bahs etmek için gelmiş, sonra manasız başka yerlere gidiyor konu. Ay insanları kıskanıyorum, ben kötüyüm, kendimi çirkin hiss ediyorum - yani bunu yapmayan, hiss etmeyen mi var? Gayet normal şeyler. Bir çok insan okurken "derdini s**yim senin" demiş. Bana özgü bir şey değil yani. Ya her şeyin psikolojik nedeni yoktur şu dünyada, bazen de bazı isnanlar gerçekten kıymet bilmez, şımarıktır işte. Bu yüzden de mutlu olmazlar. Aslında doktor da anladı bunu, bi türlü teşhis koyamadı, ilaç verip durdu yazık. Çünkü karakteri değişemezsin. Bi de her okuduğunda derin manalar bulduklarını sananlar var ki, o da çok zor bir durum olsa gerek.