2025 125. kitabı
Acı; insanı insan yapan, onu değiştirip dönüştüren, zirveye çıkaran en önemli insanî duyguyken günümüzde acıdan uzak kalmayı olumlayan sisteme eleştiriler yapan bir kitap Palyatif Toplum. Günümüz toplumunda mutsuzluk, acı çekmek, acı duymak sürekli ötelenen kavramlar. Herkes mükemmel olmanın peşinde. Bunu, gerekirse insan olmaktan vazgeçerek bile yapabiliyorlar. Kitap çok güzel, nokta atışı tespitlerde bulunmuş bu konuda. Acı sadece tıp alanının ilgilenmesi gereken bir konu değildir diyor yazarımız. Anestezi altında yaşamaya çalışan günümüz insanı, acı çekmeyeyim diye nerdeyse bütün insani duygularından vazgeçiyor. Hatta öyle ki özgürlüğünü bile bir kenara bırakıyor. "Özgür ol." sloganıyla insanlara yine bir şeyler dayatılıyor aslında. Bize özgür olmamız gerektiğini yine başkaları emrediyor. Kitapta bu tarz zihin açan birçok konu ele alınmış. Peki neden kapitalist sistem bize "özgür ol" diyor?Boşuna değil tabi. Özgürlüğümüz arttıkça dijital medyada bazılarına aktarılan verilerimizin oranı da artıyor. Özgürlüğün bu olmadığını aslında çoğumuz biliyoruz. Ama herkes bunun farkında mı? Okumayanlara önerilir.
2025 Okumaları
Palyatif ToplumByung-Chul Han · Metis Yayınları · 20244,340 okunma
güzel bir paylaşım olmuş. kaleminize sağlık.
Batur
Teşekkür ederim. 🙏 hanifi yikilmaz