#ŞüpheliX ️
🪭 "Bu dünyada işe yaramaz bir dişli yoktur ve tek bir dişli bile nasıl kullanılacağına karar verebilir.... Aslında, yalnızca bir dişli sistem içindeki nihai anlamını belirleyebilir."
️ Merhabalar kitap severler bugün size @/engelsizokurrr 'un tavsiyesi üzerine okuduğum, sanki dahi birisinin santranc oyununda 4-5 adım sonrasını planlamış hissi veren bir polisiye ile geldim.
Kitabımız İshigami adında kendi halinde bir matematik öğretmeninin günlük yaşantısı ile başlamaktadır. Matematik dahisi olan İshigami akademik karmaşıklıklardan ve hayattan bunalmış kendi halinde, standart yaşantısı olan, ayrıca judo ile ilgilenen birisi ancak bu düzeni bir gün kendi isteği ile bozulacaktı. Nasıl mı?
🪭 Hemen nedeni olan kişiye gelelim. İshigami düzenli aralıklarla yemek yemeye Benten-tei' ye gidiyor. Nedeni ise hem orada çalışan hem de yan komşusu olan Yasuko. Yasuko, yıllar önce ayrıldığı eski eşinden saklanan ve kızı Misato ile yalnız yaşayan, yaşına rağmen oldukça güzel olan bir kadın.
️ Yasuko uzun zamandır eski eşi Togashi'den kurtulduğunu düşünürken bir gün çalıştığı yerde onunla karşılaşır ve o günün sonunda hayatı istemediği bir karmaşaya dönüşür. Kızını ve kendisini korumak için beklemedikleri bir şekilde onu öldürmek zorununda kalırlar. Ne yapacaklarını düşündükleri anda ise sadece kendisinden hoşlandığını düşündüğü yan komşusundan gelen yardım teklifini kabul eder. Sizce bu teklif nedir?
Bir ceset, kesin olmayan şüpheler, hepsi birbiriyle hem iç içe geçmiş hem de ayrık kanıtlar, Fizikçi Yukawa, dedektif Kusanagi ve bizimkiler arasında dönen sorgulamalar... katil kim?
🪭 Kitapta en sevdigim yerler İshigami ve Yukawa'nın matematik ve fiziği hayat ile bağdaştırarak konuştuğu yerlerdi. İkisi de kendi alanında fazlasıyla iyi olan ama olaylara farklı noktalardan bakan kişiler. Yıllardır görüşmeyen üniversite arkadaşlarının ilk karşılaşmadan itibaren ortada bir cinayet olmasına rağmen samimiyetlerini korumaları hoşuma gitti.
Ayrıca Togashi'ye aşırı sinir oldum ve daha beterini yaşayabilirdi. Asla üzülmezdim kendisine. Ama Mühendis'e üzüldüm.
️ Yazardan ilk kez okuma yapıyorum ve açıkçası kalemine bayıldım hatta kitabın en az 50 sayfa filan daha sürmesini isterdim benim için bir anda bitmiş gibi oldu. Yabancı eserlerde çeviri çok önemli oluyor bu konuda kitap oldukça iyiydi.
🪭 Sizce seven birisi en fazla ne kadar ileriye gidebilir? Birisini tanımadan sevmek mümkün müdür?
️ Sizce seven birisi en fazla ne kadar ileriye gidebilir? Birisini tanımadan sevmek mümkün müdür?