···Okunma: 17 Mayıs 2025 16:13 KENDİME DÜŞÜNCELER, MARCUS AURELIUS
Öncelikle hepinize merhabalar sevgili kitap dostlarım. Bugün sizlere oldukça merak ettiğim ve okuyunca ruhuma çok çok iyi gelen bir eser olan Kendime Düşünceler kitabının incelemesini yapacağım.
Kitap tür olarak günlük, sohbet tarzında bir eser ve içeriği yazarın kendine ait notlarından oluşuyor. Birçok farklı konuda farklı bakış açıları sunan notlar bunlar.
Kitabın yapısına bakarsak, bölümlere ayrılmış ve farklı konular üzerinden derlenmiş şekilde. Bu konular insan, doğa, vicdan, kibir, insan özellikleri gibi sıralanabilir.
Kitap tavsiyelerle dolu, bir kişisel gelişim kitabından kat kat faydalı tavsiyelerle hem de. İnsanın ve doğanın önemini gözler önüne sererek, geçmişten dersler çıkararak geleceği şekillendiren tavsiyeler bunlar.
Aslında insan olarak ne kadar değerli ve önemli olduğumuzu, başkalarının yaptığı hareketlerle bizim değerimizi azaltamayacağını, kibirli olmamak gerektiğini, doğamıza uygun şekilde yaşamamız gerektiğini ve daha fazlasını anlatıyor bizlere.
Kitap anlattıkları dolayısıyla çok değerli. Stoa felsefesini de çok güzel bir şekilde yansıtıyor.
Kitabın dili ve anlatımı tek kelime ile muazzam. Yazarın kalemi hayran olunacak cinsten.
Yazarın içtenliği, üslubûn muazzamlığı, yazılanların içimi ferahlatması, beni düşündürtmesi ve tam da ihtiyacım olduğu bir zamanda bana çok iyi gelmesi sebebiyle bu eseri çok beğendim. İyi ki okumuşum dediğim bir eser oldu. Harika alıntılara rastladım hatta neredeyse kitabın tamamını alıntılamak istedim.
Ruha şifa olabilecek nitelikte bir eser ve bu eseri sizlerin de okumasını isterim ve tavsiye ederim.
Okuyacak olan kitap dostlarıma şimdiden keyifli okumalar dilerim.