2025 4. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2025 21:57
Okuduğum klasik kitaplara eğitim serisinin bir parçası olan ve kapağını görür görmez dikkatimi çeken Derinleş kitabı ile ara verdim. Türkiye’nin köklü üniversitelerinden birinde öğretmen olan Cem Hoca’mız yalnızca öğrencilerine değil, biz öğretmenlere de ilgiyle yaklaşıp okuyucuyla sohbet ediyor; bizleri bir sorgulamanın içine çekiyor, cevaplar ararken bize yol gösteriyor ve bizim derinleşmemizi sağlamaya çalışıyor. Öğretmen olarak bu kitabın bana kattığı çok şey oldu. Uygulayacağım envanter ve anketler, izleyeceğim filmler, okuyacağım kitaplar belirlendi bu kitapla. Kitabı okurken not alacağınız defter bulundurmanızı öneririm. Öğretmen arkadaşlarıma tavsiye edeceğim, ki bunu kitabın başında hissetmiştim. Öğretmenler günü hediyem seçildi bile. Kitap 5 soru ve bu sorulara aranan cevaplardan oluşuyor. Her bölüm sonunda okuma ve izleme önerileri ile TED Konuşmaları yer alıyor. Yine her bölümün sonunda oyun ve projelere yer veriliyor. Öğretmenlerin katılabileceği bazı çevrimiçi kurslara ve topluluklara da değiniliyor. Sevgili öğretmenim, bu kitabı okumak için hiç zaman kaybetme! “Öğrencilerine yalnızca bilgi değil, aynı zamanda öğrenme tutkusunu miras bırakabilirsin.”
DerinleşCem Balçıkanlı · Elma Yayınevi · 2025105 okunma