Avellerle dolu bir kasaba ve kevgire dönen bir genç fidan
2025 4. kitabı
Okunma: 19 Ekim 2025 13:13
Angela Vicario, sana laflar hazırladım. Sen, toplum tarafından "çapkın, kadın düşkünü, am salak" diye yaftalanmış Santiago Nasar'ı kolay hedef belledin de o Salamanca Kardeşler tipli iki kardeşine kör bıçaklarla yem ettirdin hayatının baharındaki gencecik fidanı. Bir de üstüne seni düğün günü babanın evine götüren adama yıllarca mektuplar yazdın, puh sana be, rezil kadın. Tamam Santiago kardeşimiz de çok aklı başında biri değildi, 20 yaşında bir dangalaktı da zaten 20 yaşında biri o kadar dangalak olur, zamanla olgunlaşır. Gencecik çocuğu öldürdünüz, sonra da bastınız gittiniz başka yerlere yerleştiniz. Genel kasaba halkına da diyecek bir lafım yok, hepsi ayrı bir avel ancak yargılamayı yapan sayın yargıç, senin okuduğun okulun inşaatına taş taşıyan kamyonun tekerine sıçayım. Ulan adama harici seppuku yaptılar, bağırsakları hep yere döküldü ya, 3 yıl mı verdin cezayı vere vere. Rezilsiniz R-E-Z-İ-L. Tüm kasaba halkı, umarım Buendia sülalesi gibi soyunuz kurur da Latin Amerika azıcık rahatlar. Sonuç olarak güzel kitap. Puanım 8/10 Kırmızı Pazartesi Gabriel Garcia Marquez
Kırmızı PazartesiGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 202595,3bin okunma