Puanlamasına ve yorumlardaki kesinlikle okunmalı yorumlarına kanarak okudum. Normalde böyle bir beklenti içerisinde olmadan tesadüfen bu kitabı elime alsam ve okumaya başlasam 50 sayfa okumadan kaldırır atarım kitabı. Kitap belirli bir akışa göre gitmiyor. Kitabın yarısı yazarın hayatını anlatıyor diğer yarısı da yazarın farklı mecralardaki yazılarından kronolojik bir sıra gözetmeksizin yapılan alıntılardan oluşuyor. Kitapdaki dil, hiç akıcı değil. Ağırlıklı olarak arapça ve farsça kelimeler kullanılmış. Okuduklarımın yüzde 20-30 unu ancak anladım. Yazar kendini objektif bir entelektüel olarak kabul ediyor ama alakası yok. Yazar ne entelektüel ne de objektif. Süslü ve anlaşılmaz arapça farsça kelimelerle oluşturulmuş, belirli bir mesaj ve hikaye içermeyen ayrıca okuyucuya da yeni bir bakış açısı kazandırmayan bomboş bir kitap. Ancak Kitaplığımdan kaldırmayacağım bu kitabı, soran olursa, niye okunmaması gerektiğini açıklamak ve tesadüfen eline geçerse veya birisi överse kitabı okumaya çalışarak zamanını israf etmesin diye.