2025 163. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2025 01:53
Merhabalar değerli kitapseverler! Bugün sizlere Seda Belkıs’ın kaleminden çıkan Süt adlı kitabı tanıtmak istiyorum. Kitabımızda Ela, Şinasi ve Rahmi adlı karakterlerin geçmiş ile günümüz arasında yaşadıklarını okuyoruz. Ela, resme tutkuyla bağlı bir genç kadındır. Rahmi bir akrobasi pilotudur. Şinasi ise kendisiyle ve geçmişiyle barışamamış, ne kendi gölgesini kabul edebilmiş ne de başkalarının onu gerçek hâliyle görebildiği bir karakterdir. Ela ve Rahmi, bir tren yolculuğunda ilk kez karşılaşıyorlar. Daha sonra Rahmi’nin, Ela’nın babasının arkadaşının oğlu olduğu ortaya çıkıyor ve aralarında saf, çıkarsız bir aşk başlıyor. Ancak bu aşk, Albay’ın kurduğu bir oyun sonucu yarım kalıyor ve Rahmi vefat ediyor. Kitabın devamında Rahmi’nin ölümünden sonra Ela’nın yaşadığı içsel hesaplaşmaları, Şinasi’nin Rahmi’ye benzemek için yaptıklarını ve daha birçok olayı okuyoruz bu kitabın içerisinde. Yazar, eserde ölünün ardından duyulan özlem, yalnızlık gibi temaları ustalıkla ele almış. İncecik bir kitap olmasına rağmen, her sayfası beni derinden etkiledi. Şinasi’nin sevilemeyen hâline mi, yoksa Ela ile Rahmi’nin yarım kalan aşkına mı üzüleyim şaşırdım. Yazarımızın kalemine sağlık, okuyucusu bol olsun.
SütSeda Belkıs · Alakarga Sanat Yayınları · 202420 okunma