Puan vermedi·560 syf.····Okunma: 20 Ekim 2025 22:41 Herkese selam. Kuang'ın son kitabı olan Katabasis yorumu ile geldim.
Bu aralar çok popüler olduğu için konusunu bilmeyen yoktur. Profesörlerini kurtarmak için Doktora öğrencileri olan Alice ve Peter'in cehenneme yaptıkları yolculuğu okuyoruz.
Kitapta birkaç farklı cehennem haritası vardı. Yazar uzay-zaman kavramlarını kullanmış. Mantık önermeleri ve bol bol paradokslardan bahsetmişti. (Ek bilgiye gerek yok mantık konusunu çok güzel anlatmış) Ama daha iyi anlamak isterseniz önden araştırarak okunabilir.(Çin mitolojisi, Dante'nin Cehennem tasviri) başlıca kaynaklar Ayrıca yayınevi de kitapta geçen bilgileri vermiş. Bunların hiçbiri olmasa da anlaşılıyor. Sadece Dokumacı Kız hikayesi geldiğinde kesinlikle hikayesine bakmanızı tavsiye ederim hikayesi gayet güzeldi çünkü. Ayrıca belirtmeliyim ki yazar gerçekten çok emek harcadığı belli bazı kısımları bilgiler önüme hazır sunulmuş ve basitleştirilmiş olduğu halde 2-3 kere okuyarak ancak anlayabildim yazar bunları anlayıp kurgunun içine yedirebilmiş nerden baksanız taktir edilmesi gereken bir durum. Başka da diyebileceğim bir şey yok gözünüz korkmasın en başlarda yoğun olup beyin yakacak gibi gelse de su gibi akıyor ve hiç yormuyor. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim umarım yorumum faydalı olmuştur.