Katabasis

İthaki Yayınları
Orijinal Dil:
İngilizce

2025 116. kitabı
Alice Harikalar Diyarının Alice’i ile Peter Pan’ın Peter’ı büyülü tebeşirleriyle, bile isteye kendi tavşan deliklerini kendileri çizip Dantenin Cehennemine şöyle bir bakıp, birde bir ruhu alıp geri
Kitap Yorumu
konusu harcanmış bir kitap
2025 45. kitabı
Okunma: 17 Ekim 2025 15:18
Bu yazarın tüm kitaplarını okumuş biri olarak kendisi hakkındaki çıkarımım şu oldu: Sadece konularına baktığınızda çok heyecanlanıyorsunuz ancak kitapları okuduğunuzda kafanızda oluşan senaryodan çok
1000k
2026 12. kitabı
R. F. Kuang, çok takdir ettiğim ve romanlarının hazırlanış sürecinde disiplinini çok beğendiğim bir yazar... Kaleme aldığı "Katabasis" adlı romanda, bu özelliğini çokça yansıtıyor. Zekası
2025 93. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2025 20:15
Katabasis; zihinde canlandırmayı kolaylaştıran anlatımı, değersizlik ve yetersizlik duyguları,sevilme ihtiyaçları ile ustaca oluşturulmuş karakterleri, Dante’nin Cehennemi’ne,tarih boyunca
2025 15. kitabı
Bu senenin favorilerinde ilk üçe giriyor bu kitap istisnasız. Katabasis'in bir dark academia kitabı olduğunu bildiğim için seveceğimi en başından beri biliyordum. Sadece konu olarak beni bir tık zorlayacağını ve bazı yerleri anlayamayacağımdan korkuyordum fakat endişelerim sonuçsuz kaldı. Kitap benim için gayet anlaşılır ve keyifliydi. Kitabı okurken o kadar çok yer çizip post-itledim ki.. Çok zekice yazılmış bir kurgu gerçekten, okurken büyülenmeden edemedim, uzun zamandır bir kitabı okurken bu kadar keyif almamıştım. Kitap aktı gitti resmen okurken gram sıkılmadım. Eğer dark academia tarzında okumayı seviyorsanız beğeneceğinize şüphem yok fakat daha önce bu türde hiç okumadıysanız direkt bu kitapla başlamak belki kafa karıştırıcı olabilir. Öncesinde daha basit yazılmış dark academia kitapları okumanızı öneririm. Eğer kitabı okuduysanız düşüncelerinizi benimle paylaşmaktan çekinmeyin.
Spoiler içermez
2025 47. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2025 21:44
Öncelikle bu kitabı her yerde gördüğümüze eminim. Ben ise şahsen yazarın diğer kitaplarını oldukça beğenmiş biri olarak bu kitabı da sabırsızlıkla bekliyordum. Çünkü kitabın cehennemden çıkış/kaçış ve şu sıralar oldukça ilgi duyduğum Orpheus efsanesi ile de temasının benzerliğinin hoşuma gideceğini sanıyordum ama.... Malesef devamı koca bir ama olarak kaldı. Kitap okunuyor cidden berbat bir kitap değil nefrette etmedim ama kitabın hiçbir erinde şaşırmadım, üzülmedim ve beklentiye girmedim. Bunları yaşamadığım bir kitapta benim için ortalama bir kitap olmasına neden olurken ,sosyal medyada çoğu kişinin bu kitap için okuduğum en iyi kitap benzetmesi yapmalarını anlayamama neden oldu. Eğer türünün bir benzeri ve cidden iyi bir kitap okumak isteyenlere de bu yazarın BabilBabil kitabını öneririm.
KatabasisR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 2025633 okunma
Bir çağın cehennemi,artık yerin altında değil:İçimizde.
2025 49. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2025 12:11
R.F. Kuang’ın Katabasis kitabını okurken, ilk başta bunun akademi dünyasında geçen bir hikâye olduğunu sanıyoruz. Ama sayfalar ilerledikçe fark ediyoruz ki bu sadece bir üniversite hikâyesi değil;
İnceleme
·560 syf.·
2025 11. kitabı
Yazardan okuduğum ilk kitap olmasına rağmen benim için olumlu bir okuma deneyimi oldu. Katabasis, karanlık akademi ve cehenneme iniş temalı fantastik bir kitap. Birbirine rakip olan iki doktora
Çok beğendimm
2025 127. kitabı
Okunma: 20 Ekim 2025 22:41
Herkese selam. Kuang'ın son kitabı olan Katabasis yorumu ile geldim. Bu aralar çok popüler olduğu için konusunu bilmeyen yoktur. Profesörlerini kurtarmak için Doktora öğrencileri olan Alice ve Peter'in cehenneme yaptıkları yolculuğu okuyoruz. Kitapta birkaç farklı cehennem haritası vardı. Yazar uzay-zaman kavramlarını kullanmış. Mantık önermeleri ve bol bol paradokslardan bahsetmişti. (Ek bilgiye gerek yok mantık konusunu çok güzel anlatmış) Ama daha iyi anlamak isterseniz önden araştırarak okunabilir.(Çin mitolojisi, Dante'nin Cehennem tasviri) başlıca kaynaklar Ayrıca yayınevi de kitapta geçen bilgileri vermiş. Bunların hiçbiri olmasa da anlaşılıyor. Sadece Dokumacı Kız hikayesi geldiğinde kesinlikle hikayesine bakmanızı tavsiye ederim hikayesi gayet güzeldi çünkü. Ayrıca belirtmeliyim ki yazar gerçekten çok emek harcadığı belli bazı kısımları bilgiler önüme hazır sunulmuş ve basitleştirilmiş olduğu halde 2-3 kere okuyarak ancak anlayabildim yazar bunları anlayıp kurgunun içine yedirebilmiş nerden baksanız taktir edilmesi gereken bir durum. Başka da diyebileceğim bir şey yok gözünüz korkmasın en başlarda yoğun olup beyin yakacak gibi gelse de su gibi akıyor ve hiç yormuyor. Buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim umarım yorumum faydalı olmuştur.
2026 11. kitabı
Okunma: 03 Şubat 2026 02:03
Hüsrana uğradım diyebilirim . Kitapları yarım bırakmaktan nefret ederim çünkü sonunu okumadığımda pişman olacağımı düşünürüm hep ama benim için gerçekten bitirmesi çok zordu ve gerçek bir pişmanlık oldu .

R. F. KuangYazar · 5 kitap
Rebecca F. Kuang, Marshall Bursiyeri, çevirmen ve ödüllü, #1 New York Times çok satan yazarıdır. Cambridge'den Çin Çalışmaları alanında MPhil ve Oxford'dan Çağdaş Çin Çalışmaları alanında MSc derecesi var; şu anda Yale'de Doğu Asya Dilleri ve Edebiyatları alanında doktora yapıyor.