·104 syf.····Okunma: 21 Ekim 2025 01:02 normalde kitap incelemesi yazmıyorum. Bir kitap hakkında uzun uzadıya düşünüp tartışmam için ya o kitabı çok sevmem ya da ondan nefret etmem gerekiyor. Bu kitap maalesef ki ikinci kısımda oldu. Açıkçası az çok konusunu bilerek okudum. Sadece çocuğun yaşının kaç olduğundan pek emin değildim. Yine de 50 küsür yaşında bir adamın 14 yaşında bir çocuğa aşık oluşunu sanatla meşrulaştırmasını okumak, aşırı rahatsız etti... Bütün etik dilemaları ve ahlaki kuralları hiçe sayıp, biz sanatçılar da böyle farklıyız tavrı hoşuma gitmedi. Sapkınca düşüncelerinizi sanatla romantize edip meşrulaştıramazsınız, sanat bunun için değil. Ayrıca kitabın genel yazımını da sevmedim. Yazarla bir bağlantısı var mıdir bilmiyorum ama kitaptan çok fazla oscar wilde esinlenmesi sezdim. Neredeyse oscar wilde çakması diyebilirim ama kötü bir çakma. Bir anda yazarın olayın ortasında anlatmak istediği konuyla ilgili anektodlar girmesi, vermek istediği mesajı inatla kafamıza sokma çabası, çok acemice geldi. Hiç beğenmedim ve açıkçası okurken sıkıldım, aynı zaman da daha en başında hikayenin sonunun nasıl biteceğini çözmüştüm. Beğenmedim. Tavsiye de etmiyorum.