Üç Kıymetli Hocamızdan Çok Yönlü Özel Bir Eser
2025 7. kitabı
Merhabalar Saygıdeğer 1000Kitap Ailesinin Aziz Üyeleri... Son 3-4 Aylık periyotta Annemi kaybedip kimsesiz kalmam ve tüm ev işlerine yetişemeyecek kadar yoğun olmam nedeniyle ev içi düzenimin ve kişisel programlarımın aksamaması için ihtiyaç duyduğum bir "Ev Yönetimi" kitabı gereksinimimden daha önce sizlere ve diğer kitap forumlarındaki arkadaşlarıma bahsetmiştim. Yıldız GÜNGEN, Şadan TOKYÜREK ve Nedime ŞANLI hocalarımızın ortak çalışması olarak basım yılı olarak görece eski (2002) ancak içerdiği kâh pratik, kâh bilimsel bilgiler açısından daima yeni ve kullanışlı bir kitap olarak sürekli elimin altında tuttuğum "Ev ve Ailede Yaşam Yönetimi" isimli eser hem evde sürekli danışacak bir konum olduğunda baş ucu kitabım hem de ilginç bilgiler öğrenme konusunda şevkimi sürekli diri tutan bir ilham kaynağım oldu. Eserimiz 12 bölümden oluşmakta: 1. Ev Yönetiminin Tanımı ve Amacı 2. Sağlıklı İnsan İlişkileri 3. Arkadaşlık 4. Aile ve Çevrede Davranışlar 5. Kişisel Bakım 6. Zaman ve Enerjinin Kullanılması 7. Ailede Ekonomik Güvenlik 8. Ailede Sağlıklı İlişkiler 9. Ev ve Kurumlarda Kullanılan Araçlar 10. Lif Teknolojisi 11. Ev ve Giyim Eşyalarının Temizlik ve Bakımı 12. Ev ve Giyim Eşyalarının Onarımı Böylesine çok yönlü ve net anlatımlı bir eserin piyasada muadillerinin olmaması çok üzücü. Ben eski kitapları da bu yüzeysel arz talep ilişkisinin ötesine geçip "Ya birilerinin ihtiyacı varsa?" mantığıyla yazıldıkları için çok seviyorum. 1000Kitap Ailesinin Tüm Yetkililerine bize kâh kitap tanıtımları, kâh alıntılar, kâh videolar ve kâh resimler eşliğinde gündelik kitap yolculuğumuzu paylaşma imkanı verdikleri için sonsuz teşekkür ediyorum. Bu güzel esere 10 üzerinden 9 veriyorum. Eserin siyah beyaz basımından ötürü görsellerde ufak tefek bozulmalar olması kitabın eleştirilebilecek tek noktası. Hepinize kitap dolu günler diliyorum.
Doktor MBC'den Kitap İncelemeleri
Ev ve Ailede Yaşam YönetimiYıldız Güngen · Pegem Akademi Yayıncılık · 20021 okunma