Puan vermedi·480 syf.····Okunma: 21 Ekim 2025 22:56 İlber ortaylı hocam, Gazi Mustafa Kemal Atatürk kitabında sekiz bölümlü bir inceleme yazmıştır. İncelemelerin her biri çok detaylı ve hassas konulardır. En çok şaşırdığım husus şu olmuştur: bu kadar çok detayı nasıl oluyor da bu kadar net ve anlaşılır ve hatta kısa cümlelerle ifade edebilmiştir. Demek ki diyorum gerçekten alim olmak, işin erbabı olmak öyle bir şeydir. Şu ana kadar sayısız Atatürk’le ilgili kitap okumuşumdur ancak okuduğum bütün bilgileri toplayan ve diğer kaynaklarla kıyaslayarak İspatlı bir şekilde önüme koyan tek kitaptı diyebilirim. Atatürk’ü her açıdan ele alan, toplumda yarattığı etki, arkadaşları arasındaki iletişim, bizim toplumumuzun nasıl modern hale gelebileceğini oluşturduğu kaynakların neresi olduğu gibi bir çok hususa çok net bir şekilde değinmiştir. Aynı zamanda günümüzde tartışılan konuların çoğuna kendisi bir ilkokul çocuğuna soru sorar gibi kitapta sormuş ve bunun cevabını net olarak vermiştir. Artık kafamda bazı soruların havada kalması gibi bir durum söz konusu değildir. Bir tarih nasıl incelenir, nasıl değerlendirilir, nasıl analiz edilir, nasıl yazılır ve okuyucuya nasıl aktarılır en net öğrendiğim kitap diyebilirim.