Bu kitabı okumak için oldukça geç kalmıştım. Hayatın getirdiği yoğunluğu bahane edemeyeceğim, bu bir bencillik olur Atsız karşısında... Deli Kurt, Ruh Adam ve daha nice kitapları.. Ne vakit Atsız okumaya başlasam dünya ve zaman duruyor, Atsız'ın zaman akışına giriyorum.
Kitabın 600 sayfa olması gözünüzü korkutmasın, çünkü Atsız'ın zaman yörüngesinde birkaç saatte bile bitirilebilecek bir kitaptır.
Kitabı okurken aslında bir nevi kendi ülkemizi gördüm. Dışarıdan göçler, yetkili yetkisizler.. Meşhur kahramanımız Kürşad, Binbaşı Işbara Alp, Yüzbaşı Yağmur, Yüzbaşı Yamtar, Gökbörü, Börü Alp... Ve daha nice kahramanlarımızı yad ettim kitabı okurken. Onların ruhları şimdi Tanrı Dağlarında yaşıyor, Kür Şad önderliğinde. Onlar tutsak olmayı kabul etmediler, Çin'e boyun eğmediler, kendilerine kabullendiremediler... Baştan beri Göktürk devletinin içinde olan Çinlilere karşı geldiler. Şenming, İçing Katun, bunlar yüce devleti içten içe çökerten ajanlardı. Tutsak Çinlilere dahi cesaret verebildiler. Hani bir söz vardır bizde ; hain içeride olunca kapı kilit tutmazmış. Bir devlet Kim olursa olsun, dünyanın en iyi ırkı dahi olsa kendinden olmayanları üst kademede tutmamalı, getirmemeli.. Hangi devlet yıkıldıysa, kendilerinden olmayanlar yüzünden yıkılmıştır, uyan Türk Budunu uyan! Bizim bizden başka kimsemiz yok, olmayacaktır da.. Bir Türk gözüyle okuyun bu kitabı, okutun.
"Türk Milleti için gece uyumadım, gündüz oturmadım" diyen kağanın soyuyuz, titre ve kendine dön!
BozkurtlarHüseyin Nihâl Atsız