·143 syf.····Okunma: 22 Ekim 2025 09:30 87 Oğuz
SAMİMİ, SICACIK VE HAYATIN İÇİNDEN BİR BAŞARI HİKAYESİ..
Bu kitapta ilkokul dördüncü sınıf öğrencilerinin sınıf içinde iletişimlerini, kişiliklerini ve yaşadıklarını okuyoruz
Cumhuriyetin onuncu yılındaki eğitim anlayışını okumak beni çok memnun etti, o dönemde yapılan okul gezilerini, yıl sonu eğlencelerinin güzelliği azımsanamazdı. Hele Gazi’yi görmeleri, onun adı geçtiğinde bile herkesin gözlerinin yaşarması beni çok etkiledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile aynı dönemde yaşamak kim bilir nasıl güzeldir.
Başkarakterimiz Oğuz sınıfın elebaşısı, en yaramaz, en akıllısı, aynı zamanda en şen, en güldürücü çocuğuydu. Fakirlerdi, ailesi Oğuz’un dersleri ile ilgilenmezlerdi, beslenmesinde zeytin, peynir, helva ya da yumurta bulunurdu.. kıyafetleri yamalı, üstündekiler kirli, kitaplarını almaz düzgün defter tutmazdı, ama akıllı bir çocuktu.
Bir gün sınıfına yeni ve zengin arkadaşları Selim gelir, Oğuz ile Selim zıt karakterlerdir.. ama Selim’in başına gelenler sayesinde güzel bir arkadaşlığın temelinin nasıl atıldığını ve o arkadaşlığın birbirine nasıl güzellikler ve başarı getirdiğini göreceğiz.
Aynı zamanda sınıf öğretmeni Nezihe hanım tam bir Cumhuriyet öğretmeni, idealist ve sevgi dolu bir öğretmendi. Çok sevdim, laf aramızda kendimi okudum sandım asgaafgs
Bu güzel kitaba sadece çocuk kitabı demek haksızlık olur, yetişkin - genç - çocuk herkes okuyup ders çıkarabilir ve okurken keyif alabilir.