···Okunma: 22 Ekim 2025 20:31 Merhabalar kitap dostlarım yeni bir kitapla daha karşınızdayım
Bu kitabı okurken insanın içini karıştıran, zaman zaman sinirlendiren ama bir şekilde sayfaları da durmadan çevirtmeyi başaran kitaplardan biri. Başta itiraf etmeliyim ki, “kadını kaçıran mafya adamı” gibi bir hikâye bana klişe gelebilirdi ama yazar bunu sıradan bir mafya aşkı olmaktan öteye taşımış. Sloane’un sivri dili, lafını saklamaması ve kendini kurban gibi görmemesi hoşuma gitti. Declan ise tam bir “zor adam”, ama tek boyutlu değil. Onun da yavaş yavaş yumuşadığını, duvarlarını indirdiğini görmek hem tatmin ediciydi
Bu kitapta karakterler sadece birbirlerine çekilmekle kalmıyor, aynı zamanda birbirlerine meydan okuyorlar. Aralarındaki ilişki, yalnızca tutkuyla değil, güçlü bir çatışmayla da besleniyor. O yüzden okurken hem "Bu ikisi birbirini boğacak mı yoksa öpecek mi?" diye merak ediyorsun. Kitabın içindeki gerilim sadece romantik değil; tehlike, güç oyunları ve karakterlerin geçmişleriyle hesaplaşmaları da konuyu canlı tutuyor. Bazı bölümler fazla karanlık ya da sınırları zorlayıcı gelse de, romantizmin yoğunluğu ve duyguların gidişatı oldukça sürükleyiciydi.
Konusuna gelince ;
Sloane 'nun , İrlandalı mafya lideri Declan tarafından kaçırılmasıyla başlıyor. Declan, Sloane’un düşmanı olduğuna inanıyor; onun adamlarını hedef aldığını ve savaş başlattığını düşünüyor. Ancak işler göründüğü gibi değildir. Sloane suçsuzdur ve bu kaçırılma onu sadece fiziksel olarak değil, duygusal olarak da zorlu bir sınavdan geçiriyor.
Declan ilk başta tamamen kontrol sahibi, acımasız ve soğukkanlıdır. Ancak zamanla Sloane’un cesareti, esprili dili ve direnci karşısında çözüldükçe aralarındaki düşmanlık yerini karşı konulmaz bir çekime bırakıyor. Aralarındaki ilişki tehlikeli, sınırları zorlayan ve tutkuyla doludur. İki taraf da geçmişlerinden, güç savaşlarından ve kendilerini korumaya çalıştıkları duvarlardan sıyrıldıkça gerçek anlamda yakınlaşıyorlar.
Kitap, tutkunun sınırda gezdiği, zaman zaman rahatsız edici ama bir o kadar da çarpıcı bir aşk hikâyesi anlatıyor. Düşmanlıktan doğan bir ilişkiyi, tüm sertliğine rağmen duygusal bir bağa dönüşüyor.