Karma dizi tadında...
2025 44. kitabı
Herkese merhaba! Bugün Can Dikmenli'nin Devin isimli kitabı ile geldim. Konusunu özet geçeceğim: Devin, lise eğitimini Amerika'da tamamlar. Orada aşık olduğu Arda ile bir ilişki yaşar ve bunun sonucunda ondan bebeği olacağını öğrenir. Türkiye'ye ailesinin yanına döndüğünde onlara Arda'yı ve bebeği söyleyecektir ancak babasının para karşılığı onu Korhan'a sattığını öğrenince ortalık karışır. Her şeyin üzerine bir de Arda ölünce Devin bebeğini gizler ve Korhan ile evlenir. Korhan ise bebeği kendinden sanır. Bebek kız olunca da Devin'e şiddet uygulamaya başlar. Devin bir gece tüm bu olanlara dayanamaz, onu öldürür ve kızını da alıp Amerika'ya kaçar. Orada kızının ölümcül bir hastalığı olduğunu öğrenir. Sonrasında ise karşısına birçok tesadüf çıkacaktır. Yorum: Kitabı bitirdim. Fakat beni bir hayli hayal kırıklığına uğrattı. Güçlü bir kadının kendi ayakları üzerinde durma hikayesini okuyacağım sanıyordum ama öyle olmadı. Aşk üçgeni okudum. Altı boş kalmış birçok olay var ve açıkçası bu beni biraz sıktı. Yazarın yazım dili akıcı fakat kitap karakterlerinin içi havada kalmıştı. Çok fazla mantık hatası vardı ve bir yerden sonra “Bu kadar tesadüf yerli dizide olmaz!" diyorsunuz. Bilmiyorum, hikâye ve karakterler bana geçmedi. Bol entrika olan, yerli dizi ile amerikan dizisinin harmanlanmış hâli gibiydi kitap. Bu türü sevenler için kafa dağıtmak adına okunabilir. Genel olarak benlik değildi. Yaş kıstası olarak +16 diyebilirim.
Duygu ve Düşünce
DevinCan Dikmenli · Dokuz Yayınları · 2022443 okunma