·471 syf.····Okunma: 22 Ekim 2025 22:14 Merhaba
Kitap güzel miydi,merak uyandırdı mı sorularına “evet”diyeceğim.Ve aynı şekilde katili tahmin etmek kolay mıydı sorusuna da “ipucu vardı ama kolay değildi”diye yanıt vereceğim.Kısaca polisiye-gerilim seven okuyucular için tavsiye edebileceğim bir kitap.
Dave Gurney, kırk yedi yaşında tüm kariyerini bir canavarın izini sürmeye ve onu alt etmeye adamış ve bunu başarmış emekli bir cinayet dedektifidir.
Doğru ve mantıklı düşünebilen,gözden kaçan en ince ayrıntıları fark edebilen biridir Dave Gurney.
Eski bir okul arkadaşı onu bulmuş ve yardıma ihtiyacı olduğunu söylemiştir.Şiirsel tarzda notlar yazan ve kurbanının aklından tuttuğu sayıyı tahmin edebilen bir sapık vardır karşılarında.Ve çok geçmeden Dave’in okul arkadaşı öldürülür.Ve böylece Dave kendisini tamamen bu olayın içinde bulur.Çünkü katilin durmaya niyeti yoktur ve sıradaki kurbanlarının peşine düşmüştür bile.Ve kurbanlarının ortak bir noktası vardır;hepsinin geçmişinde alkol problemi ve bundan ötürü duydukları korkular vardır.
Not:Alkol problemi bir aileyi mahvedebilir.Katillerin çoğunun geçmişinde çocukluklarında yaşadıkları travmalar vardır.
Tüm kitapseverlere keyifli okumalar