2025 1. kitabı
Okunma: 24 Ekim 2025 01:17
Selam selam iyi geceler nerden başlasam bilmiyorum , benim zihnim biraz dağınıktır ama sade bir şeyler yazmaya çalışacağım . Öncelikle hiç Orhan Kemal kitabı okumadım bu kitabı da bi ara çok popüler olduğu için yeni aldım okumaya karar verdim . Lisede bize ezberletilen toplumsal yaşamı örnek alan yazar diye eserlerini ezberlemiştim ama bu yaşımda bu kadar seveceğimi düşünmemiştim . Daha önce bu tarz bir kitapta okumadığım için tam ne denir bilemedim.Okurken kendinizi sanki mahalleden kadınlarla konuşuyor gibi hissedip , ara ara kitaptaki karakter için üzülüyor bulabilirsiniz .Reşat Nuri Güntekinin anlattığı hayatlar gibi aşırı acıklı bir hayat hikayesi, çok güzel yazılmış. Okurken zaman nasıl geçti anlamıyorsunuz çünkü cidden su gibi akıp gidiyor içinde ki bilhassa insanın duygu durumunu halini anlatan betimlemeler çok iyi . Zaten herkes çok üzülmüş ama Bende acayip üzüldüm cidden “el kızı “ olmayı çok ama çok iyi anlatmış yazar . Olaylar kişiler ortamlar sanki bir dizi izliyormuşsunuz hissiyatı veriyor .Yeşilçamın acıklı filmleri gibi sonunda ağlayabilirsiniz .*Mutlu son var gibi yok gibide* Sonunda neye üzülüp neye sevineceğinizi şaşıyorsunuz . Bir karakterin acayip bi yerde ölmesi sizi şaşırtabilir çünkü ben hiç beklemiyordum. Neyse çok güzel bir kitap bi yerde görürseniz bi şans verin uzun gibi ama başlayınca okunuyor .
El KızıOrhan Kemal · Everest Yayınları · 202615,4bin okunma