Merhabalarrrrr bugün canım arkadaşım Nuray'ın askerî kurgu kitabı ile geldim. Tek kitap, zıt karakterden aşka dönüş tatlımı tatlı bir yolculuğa çıkıyoruz.
Her detayına çok önem verilmiş. Artık çoğu yerde isim belki sayı veriliyor Şehit haberlerinde ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Biz böyle yanıyorsak o bayrak asılı evin içindekileri düşünmek bile istemiyorum. Yazar elinden geldikçe her olaya yer vermiş bu çok kıymetli. konulara başlarsam susamıyacağım sayfalarda yetmeyecek. Neyse kitaba gelelim.
Mirhan ateşoğlu vatanına, toprağına aşık bu mesleğe gönülden bağlı ayrıca Hisar karakolu'nun komutanıdır. Bir gün denetim yapılmak üzere haber gelir. Mirhan herzaman ki gibi kendinden emin üstleri bekler. Helikopter iniş yapınca karakola gelen Yüzbaşı Firuze şahin Mirhanın nefesini o saniye keser. Güçlü kadın karakterlerin hastasıyız.
Firuze annesi ve babası asker olan kendiside bayrağına vatanına bağlı olan bir askerdir. Annesi küçük yaşta hain bir pusuda Şehit düşürülmüş. Babası ise herkesin bildiği ve korktuğu Bekir Şahindir.
Mirhan ateşoğlu dışı kaya kadar sert olsada pamuk gibi kalbi olan Firuze aşığı bir adam. Arada rütbe meselesinde anlaşmazlıkları olsada o sahneleri bile çok sevdim. Bir baskında içimiz yandı kavruldu ahhh ahhh be antepli 2 gün kalmıştı. Ciğer bırakmadın bende.
Birde bu mesleğin içinden birisi yazınca daha bir anlamlı geliyor kitap. Mirhan Ateşoğlu kocaman bir aşiretin oğlu olur kendisi tabi bu kadar fazlasını ben değil firuze bile beklemiyordu. Mirhan durur mu?. Operasyonun ortasında sevdiği kadı Nuray Ergen na pat diye evlenme teklifi eder. Bekir şahinin kızını almak ha Firuze sevmese zor alırdın ama aşkı hayallerinden büyük olunca herşey olur tabi.
Canım arkadaşım Nuray' ımmmm o teröristin ismi nedir ya. Tamam herşeye tamam ama bu olmamalıydı. Neyse Birde Nazlı ve mirzayı kitap olarak görürsek çok sevinirim kalemine yüreğine sağlık.
TÜRK'ÜN GÜCÜNÜ UNUTANLARA HATIRLATMA VAKTİ GELDİ!. KANIMIZDA TARİH VAR, YÜREĞİMİZDE VATAN! ... .