2017 2. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2017 00:00
işler gerçekten karışık. Ben Westeros’un her köşesinde neler olup bittiğini gözlemliyorum ve karakterlerin kendi yolculuklarını görüyorum. Kuzey’de Stannis, yabanılların lideri Mance Rayder’ı öldürdü ve kuzeydeki Duvar’ı işgal etti. Jon Snow, yeni Lord Komutan olarak Duvar’ı Ötekiler’e karşı savunuyor. Jon, yabanılların Duvar’ı geçmesine izin veriyor ama bunun kırılgan bir barış olduğunu biliyorum; Gece Nöbetçileri içinde huzursuzluk var. Jon ayrıca Alys Karstark’ı korumak için yabanıl lider Sigorn ile evlenmesini ayarlıyor ve böylece hem barışı hem de Kuzey’in güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Sansa ve Arya’yla ilgili işler de karışık. Sansa Kuzey’de Roose Bolton ve Ramsay’in elinde tehlikede, Arya ise Braavos’ta Yüzsüz Adamlar tarafından eğitiliyor. Arya geçici olarak kör oluyor, ama sonra işitme ve hissiyat yeteneklerini geliştiriyor; başka insanların yüzlerine bürünerek suikast görevlerini yerine getiriyor. Güneyde, Dany Meereen’i fethedip köleliği yasaklıyor, ama Harpiya Oğulları ve diğer gruplar arasında barışı sağlamak için mücadele ediyor. Ejderhaları giderek tehlikeli hâle geliyor ve onları geçici olarak zindana kapatmak zorunda kalıyor; Drogon kaçar ve Daenerys’in kontrolünü test ediyor. Daenerys, Meereen’de bir ittifak kurmak için Hizdahr zo Loraq ile evleniyor ve Harpiya Oğulları ile mücadele ediyor. Tyrion, Daenerys’e destek olmak için planlar yapıyor ve aynı zamanda Aegon’u Westeros’u ele geçirmeye ikna ediyor. Kuzeyde Jon’un tavsiyeleriyle Stannis, Boltonlara karşı Kışyarı’na ilerlemeye çalışıyor, ama kar fırtınaları işleri yavaşlatıyor. Theon Greyjoy, Ramsay’in elinde işkence görüyor ve “Leş” adını alıyor; Jeyne Poole, Arya kılığına sokularak korkunç şartlarda tutuluyor. Ancak Theon ve Jeyne kaçarak Stannis’in güçleriyle buluşuyor. Güney Westeros’ta Cersei Lannister, İnanç tarafından cezalandırılıyor; kendini küçük düşürmek zorunda kalıyor ama ailesinin sırlarını ifşa etmiyor. Cersei’nin müttefiki Qyburn, Ser Robert Strong adlı dev bir şampiyon yaratıyor. Kevan Lannister ve Pycelle Cersei’nin kötü yönetimini düzeltmeye çalışıyor, ama Varys, Aegon’un tahta geçebilmesi için onları ortadan kaldırıyor. Bölüm boyunca ben her karakterin kendi yolculuğunu ve sınavını görüyorum: Stannis güç ve zafer peşinde, Jon liderlik ve barış sağlama çabasında, Arya eğitim ve intikam yolunda, Sansa hayatta kalmaya çalışıyor, Dany adalet ve kontrol mücadelesinde, Tyrion strateji kuruyor ve Aegon’un planlarını ilerletiyor. Hepsi kendi yolunda sınanıyor ve Westeros’taki kaos giderek derinleşiyor.
Ejderhaların Dansı - Kısım 1George R. R. Martin · Epsilon Yayınları · 20133,729 okunma