···Okunma: 10 Nisan 2016 00:00 Kral Toprakları’nda Tywin Lannister’ın cenaze merasimi vardı. Cersei, Mace Tyrell’in Kral Eli olma hevesini tersleyip amcası Kevan’ı teklif ediyor, ama Kevan sadece Cersei tahttaki konumundan istifa ederse kabul edeceğini söylüyordu. Cersei öfkeyle reddediyor ve Harys Swyft’i Kral Eli yapıp kendi adamlarını küçük konseyde dolduruyordu. Gyles Rosby Para Efendisi, Aurane Su Donanma Reisi, Qyburn ise Fısıltılar Efendisi oluyordu.
Sur’da Jon Kar, Samwell’e yeni bir görev veriyor: Üstat Aemon’u Eski Şehir’e götürmek ve oradaki arşivlerden Ötekiler hakkında her şeyi öğrenmek. Onlara Şebboy ve şarkıcı Dareon da eşlik ediyor. Yolculuk boyunca Aemon’un durumu kötüleşiyor, Gilly sürekli ağlıyor. Sam, Dareon’la tartışıyor, sonra Meeren’deki ejderhalar ve Daenerys’in Vaat Edilen Prens olabileceği ihtimali gündeme geliyor. Aemon, öleceğini anlayınca Sam’den üstatlara bunu iletmesini ve Daenerys’e yardım etmelerini istiyor. Yol boyunca Sam ve Şebboy birbirine âşık oluyor.
Tarthlı Brienne, Sansa’yı arıyor, Podrick ona katılıyor. Araştırmaları onu Kanlı Soytarılar’a ve Sancaksız Kardeşlik’in son üyelerine götürüyor. Brienne, “Leydi Taşyürek” olan Catelyn Tully ile karşılaşıyor. Catelyn Brienne’den Jaime’yi öldürmesini istiyor, Brienne reddediyor ve idama gönderiliyorlar. Aynı sırada Mace Tyrell güneye ilerliyor, Cersei ise yeni Yüce Rahip’le mücadele ediyor ve sonunda hem Cersei hem Margaery tutuklanıyor. Kevan Lannister geri çağrılıyor.
Sam ve ekibi, demirdoğumluların saldırılarından kıl payı kurtularak Eski Şehir’e ulaşıyor. Marwyn, Sam’e büyünün geri döndüğünü ve eski üstatların artık sözüne güvenmeyeceklerini söylüyor.
Braavos’ta Arya Stark, Yüzsüz Adamlar’ın tapınağında eğitim görüyor, Dareon’u öldürüyor ve kör oluyor.
Demir Adalar’da Balon Greyjoy ölmüş, Euron Karga Göz kral seçilmiş. Victarion, Kalkan Adaları’nı ele geçiriyor ve Daenerys’le evlenmeyi planlıyor.
Dorne’da Oberyn Martell’in öldüğü haberleri duyuluyor, Kum Yılanları intikam planları yapıyor. Doran Martell kızlarını güvenlik için Kral’ın Şehri’ne gönderiyor. Arriane babasına kızgın, Quentyn’in onun yerini almasını istiyor. Ser Arys Oakheart Myrcella’yı kurtarmaya çalışırken ölüyor.
Kısacası, Yedi Krallık iyice karışmış durumda: taht oyunları, savaşlar ve entrikalar her yerde sürüyor, kış da artık gelmiş bulunuyor.