·80 syf.····Okunma: 09 Ocak 2018 00:00 Hikâye, Cemile’nin soylu ve zengin bir aileye gelin olarak gidişiyle başlıyor. Evlenirler ama II. Dünya Savaşı patlak veriyor ve kocası da diğer erkekler gibi savaşa gidiyor. Uzun süre geri dönmeyince, Cemile gönüllü olarak savaştan sakat dönmüş olan Danyar ile birlikte erzak götürmeye karar veriyor.
Kocası o günlerde ailesine mektuplar yazıyor ama sadece mektupların sonunda “karım Cemile’ye selam ederim” diyebiliyor; Cemile onun yaşayıp yaşamadığını bile tam olarak bilemiyor. Bu sırada Danyar, Cemile’nin yanında sürekli oluyor ve zamanla ona gösterdiği ilgi, sıcaklık ve yakınlık, Cemile’nin duygularını etkiliyor. Sonunda aralarında bir aşk başlıyor.
Haftalar ve aylar geçiyor, Danyar ile Cemile arasındaki bağ güçleniyor. Danyar ce cemile köyden kaçıyorlar birlikte. Sonunda Cemile’nin eşi köye geri dönüyor. Olaylara çok sinirleniyor ama fazla üzülmüyor, çünkü yeniden evlenebileceğini düşünüyor. Aslına bakarsanız çok derin bir hikaye değil. Sevgisiz ve ilgisizbırakılan bir kadının yapacağı bir hareketgibi görüyorum bunu.
Tüm bunlar yazarın gözünden anlatılıyor.