Hani söylenecek çok şey olduğunda hiçbir şey diyemediğimiz zamanlar olur ya, şu an tam o moddayım işte. Bu kitaptan ne zaman bahsedecek olsam böyle oluyorum. Kitap bittiğinde gece yarısıydı ve kendimi ağlarken bulmuştum. Bu mutluluktan mı, hüzünden mi, bitmesinden mi yoksa duygu karmaşasından mıdır okuyup kendiniz deneyimleyin derim. Bitireli birkaç ay oldu ve artık kendimizi toparlayabildiğimize göre yazma zamanı.
Kısaca konusundan bahsedelim, kanlı humma hastalığı dünyayı kasıp kavururken, bu hastalığı birkaç şekilde geçirebilirsin;
•Ya ölürsün
•Ya hiçbir şey olmaz
•Ya da hastalık vücudunda herhangi bir iz bırakır ve 𝘮𝘢𝘭𝘧𝘦𝘵𝘵𝘰 olarak hayatına devam edersin.
Peki ya malfetto olduğunda?
•Ya halktan dışlanan ve korkunç eziyetlere maruz kalan normal bir malfetto olursun
•Ya da bir 𝘦𝘭𝘪𝘵.
Hastalıktan sadece gençler sağ çıkabildiği için biz bunlara genç elitler diyoruz. Genç elitler, hastalık sonrası izlerle beraber aynı zamanda doğaüstü güçler kazanmış olan malfettolardır. Her elitin gücü kendine hastır. Elitler de hayatta kalmak için kendilerince bir araya gelip farklı farklı cemiyetler oluşturuyorlar.
16 yaşındaki Adelina da bir genç elittir. Diğer elitleri bile korkutup endişelendirecek kadar güçlü ve karanlık bir özelliği vardır. Çocukluk travmaları olan, hayatında küçük kız kardeşi dışında kimseden sevgi görmemiş bir kızımızdır kendisi.
Bu noktada hikayesi hakkında fazla ayrıntı vermeyeceğim.
Söyleyeceğim şey, ne kadar kitap okursanız okuyun asla Adelina gibisini okuyamayacağınız. Çok eşsiz bir karakter, güçlü ve eminim baş karakteri "villain" olarak görülen kitapları çok sık okumuyorsunuzdur.
Öyle bir kitap ki, her karakteri çok eşsiz aslında. Raffaele'den mi bahsedeyim, Teren'den mi? Ve dahası hiçbirine tamamen iyi diyemezsiniz. Veya tamamen kötü. (Teren'i bile saf bir kötü şeklinde görmeyen biri olarak söylüyorum bunu.) Ehvenişer denilebilecek karakterler bile çok az benim fikrimce. Herkes hayatta kalmanın ve kendince doğru bildiklerini uygulamanın peşinde ve bu hikayeyi çok daha gerçekçi kılıyor.
Evren kolayca adapte olabileceğiniz gibi. Anlaması zor değil ama derin ve tutarlı.
Smut yoktu, yalnızca yaşınız küçük ise son kitapta smuta giriş niteliğinde sayılabilecek ufak bir sahne var ama belli belirsiz, yine de 16+ diyebiliriz.
Özet kısmına geçelim. Fantastik, aksiyon tutkunu biri olun veya olmayın, bu şaheseri mutlaka okumalısınız. Okurken karanlık havası, duygu yoğunluğu ve yüreğinizi ağzınıza getiren sahneleri sizin tek gündeminiz olacak. Adelina'nın yaptıklarıyla tatmin olacak ama yeri geldiğinde ona dur demek isteyeceksiniz belki de. Roman için kurgulanan mitolojik unsurlar da çok güzeldi. Sonu mu? Tam hak edildiği biçimde bitti. İyi veya kötü demek okuyucuya kalmış.
Kısaca okuyun; artık pdf mi indirirsiniz, ikinci el mi alırsınız bilemem ama okuyun.
Bu Marie Lu'dan okuduğum ikinci seriydi, daha önce Warcross serisini bitirmiştim. Bu kitap Marie'nin ne kadar iyi ve yetenekli bir yazar olduğunu bana tekrar kanıtladı. En kısa zamanda o çok övülen Efsane serisini okumak için sabırsızlanıyorum ♡
Marie Lu