Türk Fantastik Kurgu Edebiyatı
Fantastik kurgu edebiyatı o kadar büyük bir deniz derya ki, okumakla bitmez. Yüzlerce yazar, belki binlerce kitap mevcut piyasada. Çok popüler kitaplar, yazarlar, dünyaca ünlü artık klasikleşmiş, okunmazsa olmaz bir çok kitap önce alınmayı, sonra ömür yeterse okunmayı bekliyor. Yine piyasa kitaba, yeni yazarlara doydu bile denebilir. Birbirinin varyasyonu, tıpkısı, aynısı kitaplar yazılır, basılır oldu. Okumak mümkün değil. İçlerinden seçmek, elemek, alıp okumak da başka bir kriz. Bu kitaplar içerisinden eleme yapıp okumaya vakit ayırmak, okurken edebi bir lezzet almak, bazen de o eserlerden memnun kalıp kalmamak konusu da ayrı bir dert. Yetişemiyoruz artık. Eh, hadi kendi adıma konuşayım. Yetişemiyorum, yetişemem. Çok çok fazla yazar, kalan ömrümü okuyarak geçirsem bitmeyecek binlerce sayfa. Belki artık seçim yapma, eleme ve kalan okuma günlerimi daha belli bir aralıkta değerlendirme zamanıdır. Bu vesileyle, tabi ki fantastik kurgu edebiyatından vazgeçmeden, artık yapacağım okumaları sadece Türk yazarlardan yapmaya karar verdim. Bu kulvarda bile bir çok yazar, bir çok kitap var. Belki çoğuna yetişemeyecek, içlerinde okunmaya değer, çok kıymetli yazar ve kitaplara dahi vakit ayıramayacağım. Türk yazarlar içerisinde bile, bilinen bilinmeyen, sevilen sevilmeyen bir çok yazar var. Dolayısıyla bu yorumları hiç dikkate almadan, kendimce belirli bir okuma planı çerçevesinde olabildiğince Türk fantastik kurgu edebiyatı okumayı planlıyorum. Tabi elimde mevcut, hali hazırda okunmayı bekleyen bir çok seri ve kitap var. Bunları okuyup bitirirken, önümüzdeki yıl başı itibari ile her ay en az 1 kitap olmak üzere, Türk yazarların yazdığı kitaplara şans verip, eldeki kitaplar bittikten sonra da sadece Türk yazarların yazdığı eserleri satın alıp okuyacağım. Böyle düşünmemin nedenlerine gelecek olursak, sitede Türk yazarların yazdığı kitapların okunma sayısı neredeyse "yerlerde". Doğru düzgün bilgi, inceleme, alıntı yok. Olumlu ya da olumsuz anlamda popüler olmuş kitapları da bizzat okuyup, deneyimlemek istedim. Ve tabi ki, "Türk Türkten alışveriş etmeli" diye düşünüyorum. Biz kendi yazarlarımıza değer vermeli, kitaplarını konuşup, tartışıp değerlendirmeli, eleştirmeliyiz. Elbette iyi, hatta çok iyi edebi eserler olmasının yanında kötü edebi eserler, hatta belki çok kötü eserler de var. Olabilir. Yine de "bizden" yazarları okumalı, onlara şans vermeliyiz. Son yaptığım kitap alışverişinde de aldığım bir çok kitabın yazarı Türk. Bundan sonra da alacağım bütün kitaplar da Türk yazarlara ait olacak. Ve hatta gerçekten okumak için sabırsızlandığım, bir an önce alıp kütüphaneme eklemek istediğim bir çok yazar var. Sizler de bana önerilerde bulunabilir, "mutlaka okumalısın", "bunu kesin kaçırma" diyeceğiniz Türk yazarların yazdığı Fantastik Kurgu kitaplarını yorumlarda paylaşabilirsiniz. Sevgilerle.
Fantastik
1.305 Gösterim
Işığın Tacı, Hainin Mührü Serisi ve Gözyaşı Mührü… Bunları mutlaka okumalısın. Türk yazarlarımız ve bence seveceksin. Işığın Tacı efsane bir epik fantastik başlangıç kitabı. Bence mutlaka oku. 🎉✨🌙 Türk fantastik yazarlarımızı desteklemeyi ve kitaplarını okumayı ben de çok seviyorum. 1 kitap serisi daha var elimde. Okuduktan sonra onu da yazacağım buraya. 🥰✨🌙
Goingtomyway
Skrn çok sevinirim teşekkür ederim şimdiden 🤗
Türk yazarların kitaplarının okunma oranı evet yerlerde o yüzden öncelik vermeli kısmına katılıyorum ama bu olmaz.Raftakiler bittikten sonra hiç yabancı yazar okumamak mı 😱 Daha Malazan Yitiklerini okuyacağız 😄 Zaman Çarkını merak eden onu da ister diye düşünüyorum
Goingtomyway
Özgürlük Kitaplarda Ya şimdi Zaman Çarkı okumadan da "fantastik kurgu" seviyorum da denmez. İlla okunacak o seri 🤓 Witcher deme dur, o da ilgilendiğim serilerdendi 🥹 Haşhaş Savaşı için baya olumlu eleştiriye denk gelmiştim. Bakalım bende nasıl bir etki bırakacak. (en iyimser tahminim 3-4 yıla okurum 😅) Sırada çok kitap var. Hiç kitap almasam en az 3-4 yıl okunacak kitap birikti.🤓