·736 syf.····Okunma: 25 Ekim 2025 22:45 Bu kitap Orta Çağ'da bir manastırda geçen 'polisiye metafizik' kitabı. Eğer polisiye seviyorsanız, bir de sayfalarca süren Hıristiyanlık perspektifinden felsefi/teolijik tartışmaları kaldırabilecekseniz sizin için harika bir kitap.
Ben pek polisiye sevmeyen biri olarak zaman zaman bunaldım açıkçası. Ama beni daha çok bunaltan, Orta Çağ ve Hıristiyanlık hakkında bu kadar derinlemesine bilgisi ve ilgisi olan yazarın her konuyu, her nesneyi, her tarikatı, her kiliseyi yani kısacası Orta Çağ'a dair her şeyi detaylara boğarak bıkmadan, usanmadan anlatması. Özellikle söz konusu hikayenin geçtiği kiliseyi sayfalarca anlatmış olması yazarın biraz takıntılı ve değişik bir insan olduğunu düşündürdü.
Yani merak ediyorum: Azcaba sayfalarca süren bu betimlemeleri sıkılmadan okuyan birileri var mı? Belki de betimlemlerde değil de betimlenen şeye olan ilgi ile alakalı bir durumdur, bilmiyorum.
Şunu da söylemek gerekir ki yazarın bu konuda bilgili olması bir yana eserini yazarken de bir roman değil, bir tez yazıyormuş gibi çalışmış.
Kısacası bunlara rağmen profesyonelce anlattığı dönemin, olayların içine sizi alabilen güzel bir kitap denilebilirdi.