2025 20. kitabı
Okunma: 25 Ekim 2025 22:03
Kısa bir kitap okuyayım zihnimi dinlendireyim dedim ve bu kitapla başım daha çok ağrıdı. Kısa bir klasik ama öyle yoğun ve uzun süslü cümleler vardı ki üniversite sınavında paragraf çözüyor gibi hissettim. Konusuna gelecek olursak toplum değerlerine ve beklentilerine uymadığı için yargılanan iki kadının hikayesi var. Lavinia ve Markiz. Lavinia on yıl önce bir aşk yaşar ve günümüzde başkası ile statü için evlenecek olan aşkı Lionelden geçmişe dair mektupları ve fotoğrafları ister. Narsist beyimiz Lionel de bunu kendisini görmek için bahane olarak kullandığını düşünüp kuzeni ile yola düşer ve gittiği zaman tanıdığı kadından farklı özgüvenli bir kadınla tanışır. Kadından tekrar etkilendiği için ona evlilik teklifi eder ve ondan bir cevap bekler. Lavinia kimi seçecektir? İlk öykünün konusu buydu ve Lionele katlanmak hiç kolay değildi:) gereksiz süslü cümleler kurması erkek olduğu için kendinde gördüğü o üstünlük ve herkes bana aşık tavırları okurken yordu ama bir şekilde okudum. İkinci öyküde markiz yaşlı bir kadından bahsediliyor. Günümüzde 80 yaşında olan kadının geçmişte toplum baskıları ve ön yargıları yüzünden nasıl zoraki bir evliliğe mecbur kaldığını ve baskılar içinde aşkı öğrenmesi anlatılıyor. İki hikaye de beklediğimden daha durağan hikayelerdi. Lavinia kısmı çok süslü ve uzun cümleler içerdiği için Markiz kısmı da durağan cümleler içerdiği için pek tatmin etmedi
Alıntı
LaviniaGeorge Sand · Can Yayınları · 20211,296 okunma