2025 63. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2025 13:05
#görünmezotel elime geçtiğinde arka kapağı okur okumaz beni kendine çekmişti. Gotik ögelerler ile bezeli bolca spekülatif kurgu unsurları barındırıyor. Güney Kore’nin Dalbit adlı köyünde, aileler atalarının kemiklerini banyolarında tutuyor ve onları düzenli olarak yıkıyorlar; ayrıca kadınlar doğumlarını bu banyolarda gerçekleştiriyorlar. Ana karakterimiz Yewon böyle bir evde, geleneklerinin onda bıraktığı travmalar ile birlikte, babasının ölümünden sonra dağılan ailesinden kalan annesi ile yaşarken hayatını bir noktadan sonra düzene sokmak ve bulunduğu psikolojiden çıkmak istiyor. Bu hayaller ile yaşarken rüyalarında gördüğü terkedilmiş ve labirent gibi bir otelde korkunç rüyalarıyla mücadele ediyor, ailesinin geçmişiyle yüzleşiyor. Aynı zamanda, annesinin sağlığının bozulması hayallerini sekteye uğratırken, kız kardeşinin aileden uzaklaşması ve erkek kardeşinin Kuzey Kore sınırında askerlik yapması gibi ailevi zorluklarla da başa çıkmaya çalışıyor. Savaşın nesiller boyu süren etkilerini, aile bağlarını ve travmaları kendine has gelenek ve gotik hava ile kurgulamış yazarımız, benim için merak uyandıran bir kitaptı.
Roman
Görünmez OtelYeji Y. Ham · Timaş Yayınları · 202556 okunma