2025 86. kitabı
Okunma: 27 Ekim 2025 12:46
İnsan hayvanla üst insan arasında gerilmiş bir iptir, uçurumun üzerinde bir ip. Friedrich NİETZSCHE, Böyle Buyurdu Zerdüşt Bugünü kontrol eden geçmişi de kontrol eder ve geçmişi kontrol eden geleceği de kontrol eder. George Orwell İnsanlık farkında bile olmaksızın Orwell'in en korkunç kabuslarına yaraşır bir gözetim ağı yaratmıştı. İnternetin her yerde bulunduğu bir toplumda, güvensizlik de genel bir soruna dönüşüyor. Bu romanda sunulan bütün bilimsel bilgiler gerçektir. Yaşanmış yaşanması olası gerçeklerden derlenmiştir. Profesör Yao Bai, Çin'de yeni teknolojiler konusunda en yüksek otoritedir. Profesör Yao Bai, ülkenin en önemli, en gizli ve en iddialı girişimi olan Vitruvius Projesi'nın başında bulunuyor. Bu projenin amacı: insanların genetikleriyle oynanarak, "Çin, insnanoğlunun daha ilerlemiş bir türü olarak Üst İnsanı üretmeyi istemesi." Çin'de Yao Bai'ye Xian Lao adıyla seslenirler. Lao,En büyük. Xian ise Ölümsüz. Demektir. Xian Lao, ölümsüz dede, anlamına gelir. Üstelik Kanserden erken teşhis yaşamsal önemdedir çünkü tümöre hemen saldırarak daha başlangıç aşamasındayken, hatta bazen görünür hale gelmeden onu ortadan kaldırmamızı sağlar. Çinli Bilim insanı Prof. Yao Bai üniversite çok sayıda kişinin katılımının gerçekleştiği ve "insan genomu üzerine" konulu konferans konuşmasında; "İnsan genomunun haritasının çıkarılması ve genetik konumuzun en iyi biçimde anlaşılması sayesinde, çektiğimiz hastalıklardan büyük çoğunluğunun genlerimizde yazılmış bulunduğunun farkına vardık, açığa çıkıp çıkmayacakları dış etkenlere bağlı olsa bile." der. "AİDS hastalığı için yaşamsal bir rol oynayan CCR5 geni çıkarılmış iki çocuk dünyaya gelmiştir. Sağlıklı olarak doğmuş bu ikizlerin ceninleriyle Crispr-Cas9 sayesinde oynayabildik. Yakında aynı tedaviden yararlanan bir çocuk daha dünyaya gelecek. Hanımlar ve beyler "gelecek geldi bile." dedi ve kürsüden indi. Takım elbiseli dört kişi tarafından üniveristeden kaçırıldı. Son 10 yılda genom mucidi Prof. Yao Bai ile görüşmüş tek kişi Tomas Noronha'dır. Amerikalılar Profesörün bulunmuştu için Noronha'yı ikna ederler ve ikna gerekçesi ise: "Bütün gezegeni felce uğratmış, insanlığın yarısını ev hapsine zorlamış ve dünya ekomomisini altüst etmiş olan pandemiden daha kötü bir tehditle her gün karşılaşmıyordu." bu Tomas'ı cezbeder. CCR5'i kurcalmalarının asıl nedeni, bu genin daha önemli olan bir başka işleviyle ilgili olduğunu.... Bunun da "zekayla" ilgili olduğu iddiasıdır. Daha zeki insanlar yaratmayı amaçladığı....Profesör Yao Bai'nin bu projesi insanoğlunun DNA'sını ve insanların genetiklerini değiştirerek daha üstün hale getirme yani üst insan yaratma projesidir. Konu: Prof. Yao Bai'nin üzerinde çalıştığı projesini açıkladıktan sonra kaçırılır. Amerikalılar kaçırılan Profesör ile son on yılda iletişim halinde bulunmuş olan tek kişi olan ünlü Tarihçi Profesör Thomas Noronha'dır ve onun yardımına başvururlar. Noronha'nın annesine kolon kanseri teşhisi konulmuş. Bakalım Tomas Noronha bu kaçırılma olayını ve altındaki nedeni açığa çıkarabilecek mi? Nano-teknoloji, yapay zeka, bilgisayarlar, robotlar, makineler, kısacası teknolojinin insan hayatını kolaylaştırmak için insanın hizmetine soktuğu her türlü hizmet insanı tam işsizliğin kucağına atıverdiği gibi insanı hızla siborglaştırmaya doğru götürüyor. İnternetin bilinç kazandığı ve tekelleştiği bir döneme yani ölümsüzlüğe doğru hızla yaklaşıldığı dönemlere yaklaşılıyor.
ÖlümsüzJose Rodrigues dos Santos · Pegasus · 202589 okunma