2025 166. kitabı
Piyango'dan çıkan bir para hayatınızda köklü değişiklikler yapmaya yeter ama ya hayatınıza girecek bir yabancı? O hayatınızı ve sizin hayata bakış açınızı ne kadar değiştirebilir? Jade, kazı kazanı tutturması ile hayatında ufak değişimler yapacak gücü yakalıyor. Ve ilk fırsatta Malaga'ya bir uçak bileti alıyor. Jade için uçak yolculuğu adeta bir cehennem, uçak piste inene kadar aklında türlü senaryolar kuruyor, panik atak raddesine geliyor. Değişmez bir kuralı var; her uçuşta mutlaka 2A numaralı konforlu koltuğu satın alıyor. Ama yanına rahatını bozacak ve stres üstüne stres katacak birisinin varlığını çekmemek adına işini sağlama alarak 2B ve 2C numaralı koltukları da satın alıyor. Lakin son uçuşunda başına öyle bir olay geliyor ki birden fazla koltuğu satın almayı kafasına koyuyor. Yolculukta yakınına oturan karizmatik bir yabancı, Jade'in dikkatini çekiyor. Kendisi de bu yabancı adamın dikkatini çekmiş olacak ki sohbet hararetleniyor ve bir randevuya dönüşüyor. Eh, Jade'de her fırsatta okuduğu ve akıl hocası olarak gördüğü zenginlerin yaşamını anlatan kitaptan yola çıkarak bir yalan söylüyor. Kendisini olmadığı biri gibi tanıtması başına gelecek facianın yalnızca başlangıcı. Bu yolculuk her anlam da Jade için unutulmaz olacak, zira korku ve endişe her daim içini yiyen bir kurda dönüşecek. Zengin olmak iyisiyle kötüsüyle herkesin hayatını değiştirir ama Jade gibi bir değişimi kimse ne ister ne de tahmin eder. Tanımadığı, güvende hissetmediği insanların ve ortamların olduğu yerde kendini kaybedecesine içmese belki de bunlar yaşanmazdı. Soluksuz okuduğum bir psikolojik gerilimdi, her hamlenin sonucunu ve karakterlerin psikolojik tahlillerini kendimce tahmin etmeye çalıştım, tavsiyemdir.
2A Numaralı Koltuktaki KızDiana Wilkinson · Sonsuz Kitap Yayınları · 202551 okunma