2025 40. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2025 00:00
Bir öğrencinin kalbinden bir inceleme Çetin Çetintaş’ın yeni kitabı Doğadan Destek Almanın Sırrı, bana kalırsa onun yazarlık ve öğretmenlik yolculuğunda önemli bir dönüm noktası. Daha önce Hayvanlardan Destek Almanın Sanatı ile doğanın sembolleriyle tanışmıştık; o kitap bir kapı aralıyordu. Ama Doğadan Destek Almanın Sırrı o kapıdan bizi içeri davet ediyor. Bu defa sadece hayvanlar değil, ağaçlar, çiçekler, hatta elementlerin kendisi bile bir öğretmen hâline geliyor. Kitabın dili, önceki kitaplara göre çok daha yumuşak, şiirsel ve derin. Sanki bilgiyle değil, kalple yazılmış. Satır aralarında bir dinginlik, bir nefes var. Her bölümde, bir arketipin enerjisini sadece okumuyorsunuz — onu yaşatıyorsunuz. Ben her sayfada “Bu enerji benim hayatımda ne zaman aktifti?” diye düşündüm; geçmişim, hislerim ve bugünüm arasında köprüler kurdum. Kitabın en güzel yönlerinden biri, arketiplerle nasıl çalışacağımızı adım adım anlatması. Yani sembollerle sadece tanışmak değil, onları iç dünyamızda nasıl dönüştürebileceğimizi öğretiyor. Bu yüzden bu kitap, bana göre sadece okunacak değil, uygulanacak bir kitap. Bir öğrencisi olarak, Çetin hocamın dilindeki bu zarafeti, bilgeliği ve tevazuyu derinden hissettim. O sadece doğayı anlatmıyor; doğayla nasıl bir olacağımızı gösteriyor. Ve bunu yaparken, hayatından küçük örnekler vermesi — bir öğretmen olarak bana ayrıca ilham oldu. Ben kitabı bitirdikten sonra onunla ilgili özel bir workshop’a da katıldım. Orada da aynı hissi yaşadım: doğanın diliyle konuşmak, içimizdeki bilgeliğe yeniden dokunmak… Bu kitabı, sadece okuyan değil, yaşamı doğayla birlikte deneyimlemek isteyen herkese gönülden tavsiye ederim.
Doğadan Destek Almanın Gizemli SanatıÇetin Çetintaş · Destek Yayınları · 202532 okunma